25.09.2017.

Od utorka do petka - Novosađani imaju priliku da obiđu Naučni kamion


U nedelji u kojoj će se održati Noć istraživača, Naučni kamion Centra za promociju nauke će prvi put gostovati u Novom Sadu

Od utorka, pa sve do petka, 29. septembra kada se održava Noć istraživača, Novosađani će imati prilike da obiđu Naučni kamion.

Naučni kamion će biti stacioniran ispred tržnog centra BIG. U prizemlju ovog nesvakidašnjeg vozila će biti deo interaktivne izložbe "Spektri" koja će moći da se pogleda svakog dana od 16 do 22 sata, dok će se na spratu odvijati naučno-popularni program koji su pripremili nastavnici i učenici novosadskih osnovnih i srednjih škola, kao i profesori sa Novosadskog univerziteta.

Naučni kamion Centra za promociju nauke je pokretna laboratorija, učionica i izložbeni prostor domaće proizvodnje, osmišljen je tako da može da stigne u sve delove Srbije i približi nauku građanima kroz različite programe koji se u njemu održavaju.

Raznovrsni sadržaji namenjeni su učenicima, organizovanim grupama, ali i svim ostalim zainteresovanim građanima. Sastavni delovi ove mobilne konstrukcije su i radne stanice i interaktivni eksponati koji dodatno podstiču radoznalost i interesovanje za nauku.

Zahvaljujući Naučnom kamionu Centra za promociju nauke, pokretnoj infrastrukturi za promociju nauke, kultura nauke stiže u sve krajeve Republike Srbije. Kamion je do sada posetio Suboticu, Kikindu, Smederevo...a sada je i u Novom Sadu.

izvor, foto: rtv.rs

POPULARNO