17.09.2017.

"Obnova škola jedan od prioriteta"


Obnova škola jedan je od prioriteta Ministarstva i Vlade Srbije, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Mladen Šarčević koji je u opštini Bečej, u selu Radičević, prisustvovao svečanosti povodom završetka rekonstrukcije školske zgrade izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Zdravko Gložanski".

"Iz brojnih izvora ove godine investirano je u skoro 400 škola, što je rekord i tim putem moramo da nastavimo i sledeće godine. Sva deca imaju pravo na kvalitetno obrazovanje, a naša obaveza je da im to pružimo. Srbija nije bogata država, ali to može da postane", poručio je ministar, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Kompletnu rekonstrukciju, kako izdvojenog odeljenja tako i matične škole u Bečeju, finansirali su Ministarstvo privrede kroz projekat Gradimo zajedno i opština Bečej, piše u saopštenju u kom se dodaje da je u obnovu dve školske zgrade uloženo 30 miliona dinara.

Zadovoljstvo što su učenici i nastavnici školsku godinu počeli u novim kabinetima, istakao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

On je najavio nova ulaganja u obrazovanje i zahvalio privrednicima što su u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbedili novac za kupovinu kombi vozila za prevoz đaka.

"Pre pet godina dovijali smo se da obezbedimo krede i dnevnike, a danas ulažemo u nove kabinete. To jasno pokazuje pravac kojim smo krenuli", poručio je Tošić.

U saopštenju se navodi da je ministar Šarčević prethodno posetio Novi Bečej, razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i obišao Osnovu školu "Miloje Čiplić" i Srednju školu "Novi Bečej".

"Razgovarali smo o mogućnostima za otvaranje odeljenja za nadarene u Gimnaziji i uvođenju dualnih obrazovnih profila. Poslednjih godina planovi upisa u Srednjoj školi Novi Bečej bili su veoma racionalni, s vremena na vreme menjani su obrazovni profili, a to je upravo ono što je manjim sredinama i potrebno", rekao je Šarčević.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović je zahvalio ministru na poseti i spremnosti da se Ministarstvo uključi u iznalaženje rešenja za izgradnju nedostajuće fiskulturne sale u jednoj osnovnoj školi.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO