03.09.2017.

Novosadskim vrtićima poklonili 20 klima uređaja


Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković posetila je vrtić „Novosađanče" i tom prilikom prisustvovala uručenju klima uređaja koje je obezbedila "Roma Company"

povodom obeležavanja 25 godina rada.

Doniranjem 20 uređaja namenjenih za klimatizaciju 18 predškolskih jedinica u okviru PU "Radosno detinjstvo" ova kompanija će omogućiti bolje uslove za boravak u vrtiću za više od 5 000 dece.

"Kompanije koje ulažu u opremanje novosadskih vrtića na najbolji mogući način pokazuju društvenu odgovornost i ovakve poteze i inicijative ćemo uvek pozdraviti. Grad Novi Sad je u 2017. godini izdvojio 160 miliona dinara za dogradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića. Mnogi od tih objekata su stari po nekoliko decenija i naš zadatak je da svaki vrtić bude potpuno bezbedan, da higijena u njima bude na najvišem nivou, kao i da mališani imaju najbolje moguće uslove za boravak", izjavila je Ljiljana Koković.

Direktorka predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Mirjana Đurđev je izrazila zahvalanost "Roma Company" što su prepoznali značaj ulaganja u dečije vrtiće.

" U "Radosnom detinjstvu'' boravi 16 000 dece i vredno radi preko 2 000 zaposlenih. Naša ustanova je od izuzetnog značaja za Novi Sad, što je direktor Nemanja Romandić prepoznao i nesebično je doprineo poboljšanju uslova rada donacijom klima uređaja za vrtiće", izjavila je Mirjana Đurđev.

Direktor "Roma Company" Nemanja Romandić je rekao da je opredeljenje ove kompanije da ulaže u lokalnu zajednicu u kojoj posluje i da kroz svoje poslovanje pomogne tamo gde je to neophodno.

"Nadam se da će ovaj naš mali doprinos pomoći da se deca u toplim letnjim danima osećaju prijatnije u klimatizovanim prostorijama", istakao je Nemanja Romandić.

Povodom obeležavanja svog jubileja "Roma Company" realizuje projekat „Ko kreči, kuću leči" u okviru kojeg je do sada u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu donirano 1 800 000 dinara. Po 600 000 dinara izdvojeno je za renoviranje dela Kliničko-bolničkog centra Zemun-Beograd, za nabavku i ugradnju klima uređaja za Predškolsku ustanovu u Kraljevu, kao i za nabavku i ugradnju klima uređaja za PU "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu.

POPULARNO