11.09.2017.

Novo Novo naselje: Bulevar Bate Brkića narednog leta - Japanci uređuju novi park


"Počinjemo da gradimo park i na pragu smo da se dogovorimo sa Japanskom ambasadom da u delu budućeg parka naprave japanski park"

Radovi na Sentandrejskom putu i mostu počeće početkom 2018. godine, a narednog leta biće proširena i Ulica Bate Brkića, ka Futoškom putu.

Ovo su samo dve investicije koje gradonačelnik Miloš Vučević očekuje u narednim mesecima.

Gradonačelnik kaže za 021.rs da napreduju radovi na zgradi Hitne pomoći, kao i da očekuje da vrlo brzo budu nastavljeni radovi na Muzičko-baletskoj školi. On najavljuje i da će 2018. godine biti rađeno proširenje Ulice Bate Brkića, parterno uređenje dela centra grada i da će biti završena Centralna kuhinja Radosnog detinjstva.

"Završeno je sređivanje imovinsko-pravnih odnosa oko Ulice Bate Brkića i mislim da ćemo sledećeg leta početi da je proširujemo. Radi se projekat uređenja centra, Trga slobode, Pozorišnog trga i Ulice kralja Aleksandra. Nadam se da ćemo zajedno sa Pokrajinom sledeće godine krenuti sa svim tim radovima, od kojih bi prvi na red za sređivanje došao Pozorišni trg. Grad je spremio i pare za poslednju fazu izgradnje Centralne kuhinje u vrednosti od 50 miliona dinara, a Pokrajina će sledeće godine dati još 50 miliona dinara da se taj objekat konačno završi", naveo je Vučević za 021.rs.

Od investicija koje slede Vučević je pomenuo i gradnju novog parka između Novog naselja i Detelinare, navodeći da su pred dogovorom sa Japanskom amabasadom koja je zainteresovana da uredi deo parka.

"Počinjemo da gradimo park i na pragu smo da se dogovorimo sa Japanskom ambasadom da u delu budućeg parka naprave japanski park", objasnio je Vučević.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

London: "Novi Sad Atina Balkana - Kao da te neko udari jakim sredstvom za smirenje"