23.09.2017.

Novi Telep, Kovilj, Kamenica, Detelinara - Do nedelje glasanje za najbolja rešenja za javne prostore


Fondacija "Novi Sad 2021" pozvala je Novosađane da glasaju za najbolje arhitektonsko rešenje za uređenje četiri javna prostora na Južnom Telepu, Sremskoj Kamenici, Kovilju i Detelinari

Radovi na ovom javnom konkursu su nedavno pristigli i stručna komisija ih razmatra, tako da će građani svojim glasovima pomoći da se odabere najbolje rešenje.

Na konkurs je stiglo više desetina radova, a arhitekte su prema ranije utvrđenim kriterijumima predložili kako bi trebalo da se urede četiri javne površine u sklopu priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021.godine.

Ove četiri lokacije su prve od više njih koje će biti uređene na području svih delova gradu u narednom periodu. Trenutno se biraju rešenja za uređenje donjeg platoa Trga Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici, zatim južna strana nasipa u delu Dunavca-Šodroša na Južnom Telepu, pijaca i park u centru Kovilja i zelena blokovska površina između zgrada u Rumenačkoj 25 i 29.

Nakon što se završi arhitektonski konkurs, iz budžeta grada će biti izdvojeno po 4 miliona dinara za uređene svake lokacije.

Svi konkursni radovi postavljeni na sajtu Fondacije "Novi Sad 2021" gde je i glasanje.

Komisija bi do 25. septembra trebalo da odabere najbolje radove.

izvor: 021.rs, agencije, foto: novisad2021.rs

Novi Telep: Izgradnja bazena, sportskog centra, zoološkog vrta, pijace, garaže... proširenje Gimnazije...