08.09.2017.

Nova kazna za Vošu - zbog vređanja Mažića


Srpski superligaši moraće ovih dana dobrano da odreše kesu. Disciplinski organi FSS izrekli su i kazne funkcionerima pojedinih klubova

Bivši predsednik Nadzornog odbora Vojvodine Dragoslav Vuković moraće da plati 100.000 dinara zbog uvreda na račun najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića, a zbog istog prekršaja klub iz Novog Sada platiće 150.000 dinara.

Partizan i Crvena zvezda moraće da plate najveće novčane iznose, prenosi "Sportski žurnal".

Partizan je kažnjen sa 400.000 dinara zbog paljenja stolica tokom derbija na stadionu "Rajko Mitić", ali i loše organizacije utakmice sa Voždovcem, a Crvena zvezda platiće 300.000 dinara zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na prethodne četiri utakmice u Superligi (protiv Bačke, Čukaričkog, Partizana i Radničkog iz Niša).

Novajliji u ligi najboljih, Zemunu, određena je žestoka kazna.

Taj klub neće moći da računa na podršku navijača na naredna dva gostovanja, bilo da se radi o utakmicama kupa ili Superlige, a moraće da plati i 200.000 dinara i to sve zbog toga što su njegove pristalice razvile transparente uvredljivog sadržaja na prvenstvenim utakmicama.

Novačno je kažnjena i Bačka, sa 70.000 dinara zbog loše organizacije meča protiv Mladosti iz Lučana.

Zbog komentarisanja suđenja sa 25.000 dinara kažnjeni su i predsednik Mačve Ivica Kralj, direktor Spartaka Dragan Đorđević, kao i trener Mladosti iz Lučana Neško Milovanović. Njihovi klubovi iz istog razloga kažnjeni su sa po 65.000 dinara.

izvor: mondo.rs, zurnal, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić