08.09.2017.

Na Limanu kreću najobimniji radovi na izgradnji Muzičko-baletske škole


Druga faza gradnje trebalo bi da traje do novembra 2018. godine

Završena je prva faza gradnje kompleksa Muzičko-baletske škole s koncertnim dvoranom na Limanu 3, odnosno urađena je tehnička kontrola svega što je do sad urađeno.

Izvođač druge faze radova trebalo bi da uđe na gradilište u utorak, 13. septembra, a rok za završetak tog dela gradnje je 14 meseci.

Nova škola s koncertnom dvoranom, radnog naziva Novosadski umetnički centar, gradi se za učenike Muzičke škole „Isidor Bajić” i Baletske škole u Novom Sadu.

Sad ulazimo u najobimnije radove, koji obuhvataju izgradnju konstrukcije trećeg sprata, spoljašnju stolariju, podove, instalacije... sve do finalnog dela, odnosno treće faze, objašnjava za Dnevnik direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić” Radmila Rakin Martinović.

Ona se osvrnula i na kašnjenje, odnosno produžetak roka koji je obeležio prvu fazu gradnje.

Po njenim rečima, u tom periodu je izgubljeno oko dva meseca.

Imali smo administrativnih poteškoća koje su tražile vreme, to su, jednostavno, procedure koje se moraju ispuniti. Bilo je veoma teško, ali smo izgurali. Najvažnije je da su ti radovi konačno gotovi, a verujem da će nam to iskustvo poslužiti u daljoj gradnji, kazala je direktorka.

Druga faza gradnje trebalo bi da traje do novembra 2018. godine. Izvođač radova je „W.D. Concord West” DOO iz Beograda, s novosadskim partnerima „Energotehnika – Južna Bačka”, „Energy pro”, „Tron tex”, „Intec” DOO.

Ugovorena vrednost radova je 818,6 miliona dinara. Nakon toga, uslediće završni zanatski radovi, opremanje fasade, kao i postavljanje scenske tehnike u koncertnoj dvorani i parterno uređenje, odnosno treća, finalna faza. To će, kako je rekla Radmila Rakin Martinović, trajati do 2019. godine ili početka 2020, kada bi škola konačno trebalo da bude spremna za učenike.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

ES!NFO esrbija.info