18.09.2017.

Komisija vodi Vošu: "Postoji nekoliko ugovora štetnih po klub u kojem je bilo sukoba interesa"


Petočlana komisija će, kako je u petak uveče odlučeno na Skupštini fudbalera Vojvodine, voditi klub u narednih desetak dana

do nove izborne sednice, imenovanja prvog operativca i Upravnog odbora. Milan Davidov, predsednik Skupštine novosadskog superligaša, ističe da je zadatak te komisije da načini presek finansijskog, pravnog i ekonomskog stanja.

Takođe, on insistira i na ulasku nezavisne revizorske komisije u klupsku administraciju da bi se jasno videlo i glasno reklo kolika su dugovanja Novosađana. Jer, procene po tom pitanju su oprečne, s obzirom na to da se govori o ciframa od 3,7 pa do 7,5 miliona evra.

- Moj predlog je da revizorska kuća ispita poslovanje kluba kako bismo imali čistu situaciju i nadam se da će to biti sprovedeno u delo - kaže za Novosti Davidov. - Veoma je bitno da znamo koliko klub duguje, koliko prihoduje. Tada se možemo okrenuti budućnosti i nastaviti da rešavamo probleme koji nam, nažalost, ne nedostaju. Recimo samo da su saznanja da postoji nekoliko ugovora štetnih po klub u kojem je bilo sukoba interesa.

Kao poseban problem Davidov ističe činjenicu da u profesionalnom pogonu trenutno ima 11 fudbalera sa inostranim pasošima a samo četvorica mogu da igraju.

- I to govori o načinu poslovanja kluba i taj problem moramo rešiti. Jer, suvišno je govoriti koliko prisustvo tih igrača opterećuje klupsku kasu.

izvor: novosti.rs, foto: fkvojvodina.rs

Buač: Potvrdilo se da nikom neće biti lako na “Karađorđu”