03.09.2017.

Javio se i predsednik Voše - Mijić: Imamo rok od dve nedelje da namirimo potraživanja i da vratimo oduzeto


Problem u Vojvodini nastao odlaskom Dragoslava Vukovića, trebalo bi da reši Skupština kluba zakazana za 8. septembar

Tome se nadaju Milan Davidov, predsednik najvišeg klupskog tela, i Dušan Mijić, čelnik Upravnog odbora, koji ne kriju da je trenutna finansijska situacija u Vojvodini, blago rečeno, veoma složena s obzirom na to da su na naplatu stigli stari dugovi, prenose Novosti.

Iz fudbalskog centra "Vujadin Boškov", baze Novosađana, sudski izvršitelji su zaplenili klupski autobus, rekvizite iz teretane, mašine iz vešeraja... pišu Novosti.

- Reč je o dugovima nastalim u prethodnih nekoliko godina. Vuković i ja za osam meseci rada u klubu nismo pravili dugove ali je sada to sa sudskih sporova stiglo "na giljotinu" - ističe predsednik uprave Mijić za Novosti. - Imamo rok od dve nedelje da namirimo potraživanja i da vratimo oduzeto. Odlaskom Vukovića, praktično, udaren nam je šamar i na Skupštini se jednostavno mora rešiti pitanje finansiranja kluba, a zna se da nam je neophodan biznismen upravo njegovog kalibra.

Mijić je dodao da su klupske strukture bile okrenute rezultatima prvog pogona, da Skupština mora da nađe načina kako da se izbori sa velikim izdacima i obavezama. Sa svoje strane, Milan Davidov, predsednik Skupštine, naglašava da ostavka Vukovića još uvek nije zvanična.

- Suština je da vidimo hoće li Vuković zvanično dostaviti ostavku u ponedeljak, kako je najavio i da li će je Skupština usvojiti - kaže Davidov. - Potrebno je analizirati situaciju u prethodnih osam meseci da vidimo gde, šta i kako s obzirom na činjenicu da Skupština ne prati svakodnevni život kluba, što je posao Uprave i zaposlenih. Situacija jeste loša i mora se sagledati sa svih strana.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO