19.09.2017.

Izgradnja nove zgrade RTV kreće krajem godine


Izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine trebala bi da počne krajem godine, najavljeno je, prilikom potpisivanja Ugovora, koji se odnosi na gradnju tog objekta

Ugovor su verifikovali generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i direktor subotičke kompanije "SMB-GRADNJA" Predrag Petričević.

Ugovor vredan 784.800.000,00 dinara (sa PDV-om), podrazumeva izradu projekta za izvođenje radova na izgradnji nove zgrade RTV-a, kao i prvu fazu gradnje te medijske kuće. Na osnovu Javne nabavke, koju je sprovela Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a po ovlašćenju JMU RTV, posao je dobila grupa ponuđača („Pro-ing" doo Novi Sad, „Modulor" doo Beograd, „Karin Komerc MD" doo Veternik, MPP „Jedinstvo" ad Sevojno, „Elsing Group" doo Novi Sad i „Fitiš – ju" doo Subotica) na čelu sa kompanijom „ SMB-GRADNJA" doo iz Subotice.

Rok za izvršenje pomenutog Ugovora je 480 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača radova u posao.

"Možemo uraditi posao u tom roku. Mi, kao kompanija, radili smo i veće projekte za kraći vremenski period. Prvo treba projektantska kuća „Pro-ing" iz Novog Sada da napravi projekat na osnovu kojeg bismo mogli da počnemo sa izgradnjom, nadamo se do kraja godine", rekao je direktor subotičke kompanije "SMB-GRADNJA" Predrag Petričević.

Finansijska sredstava obezbedile su Republička i Pokrajinska vlada, istakao je generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i podsetio na to da je, u toku prethodne dve i po godine, urađen ogroman posao-idejno rešenja, izrada projekta, projektna dokumentacija, dobijanje građevinske dozvole, regulacija odnosa sa Upravom za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine (Ugovor o pravima i obavezam. Potpisanim ugovorom stižemo i do gradnje, zaključio je on.

"Dosadašnje reference i ugled firmi sa kojima smo danas potpisali Ugovor nam garantuju da možemo da se nadamo da će sve biti urađeno prema tom dokumentu",izjavio je Koprivica.

Izražavajući zadovoljstvo dinamikom dosadašnjih radova, on je rekao i to da se, trenutno, radi na rušenju nekadašnje zgrade pokrajinskog javnog servisa, na Mišeluku, te da se očekuje da ono bude završeno za oko mesec dana.

izvor: rtv.rs, agencije

POPULARNO