Izbor nove uprave Voše sledeće nedelje: "Dugovanja kluba da utvrdi nezavisna revizorska kuća"


Sudbina najstarijeg srpskog superligaša, odložena je do 15. septembra, kada bi trebalo da bude izabran novi predsednik i članovi Upravnog odbora, što znači nova uprava FK Vojvodina

Na vanrednoj sednici Skupštine FK Vojvodina, koja je juče održana u FC “Vujadin Boškov”, jednoglasno su usvojene ostavke predsednika Nadzornog odbora Dragoslava Vukovića i predsednika Upravnog odbora Dušana Mijića.

S obzirom da je Mijić juče popodne, nekoliko sati pre održavanja Skupštine podneo ostavku, nije bilo vremena da se pronađe osoba koja bi ga zamenila.

Predsednik Skupštine Milan Davidov je rekao da po Statutu mora da se zakaže novo zasedanje, a da će ono najverovatnije biti održano u petak, 15. septembra. Umesto Vukovića, za predsednika Nadzornog odbora izabran je Radovan Ivetić, a prema rečima Davidova, klub će, do izbora novog predsednika, moći normalno da funkcioniše, s obzirom da će umesto Mijića u APR-u biti upisano drugo lice za zastupanje - Aleksandar Dunđerski.

Skupštini su prisustvovala 34 od ukupno 55 delegata koliko broji najviše klupsko telo, te su ispunjeni uslovi za rad. Nakon uobičajnih, uvodnih tačaka dnevnog reda, doskorašnji predsednik NO je prezentovao finansijski izveštaj o radu kluba od 1. januara do 31. avgusta ove godine. Pre nego što je izneo podatke, Vuković se osvrnuo na poslednja dešavanja u klubu, te je dobrim delom ponovio konstatacije koje je iznosio neposredno pre i nakon ostavke koju je nedavno podneo.

"U Vojvodinu smo Dušan Mijić i ja došli s dobrim namerama, sa željom da napravimo bolje i više od prethodnih uprava. Dočekani smo neprijateljski od nekih ljudi u klubu, a brzo smo shvatili da smo ušli u osinje gnezdo. Članovi bivše uprave su odmah pustili gomilu menica, a stanje u klubu je bilo katastrofalno. Primera radi, u 2016. godini nije plaćen nijedan račun za vodu! Dug je bio oko sedam i po miliona evra. Igračima su četiri meseca kasnile plate, a Radnoj zajednici sedam meseci. Nije bilo pomoći niotkoga, a jedino preduzeće koje je davalo novac je moja firma", istakao je Vuković, prenosi Dnevnik.

Bivši finansijer je ponovo potencirao da je većina igrača imala izlazne klauzule, da su se mnogi “ugrađivali” u procente od prodaje fudbalera, a čak je optužio bivše trenere, ne imenujući ih, da su pravili dogovore sa igračima u vezi s procentima. Takođe, izneo je i brojke.

"Nije tačno da je dug sedam i po miliona evra, već 3.729.000. Realno, dug je i manji jer treba da nam stignu rate od prodaje Mlabašića, Planića, kao i novac od UEFA", rekao je Vuković.

Na pitanje jednog od članova Skupštine da li sme da potpiše da je dug kluba zaista toliki, Vuković je odgovorio potvrdno. Takođe, utvrdio je da su glavne “omče oko vrata” dugovanja prema preduzeću “Karin komerc” i “jednoj subotičkoj firmi”, ne navodeći joj naziv, prenosi Dnevnik.

Na Vukovićevo izlaganje se nadovezao predsednik Skupštine Milan Davidov, rekavši da će predložiti da dugovanja kluba utvrdi nezavisna revizorska kuća, a u obraćanju skupštinarima i javnosti pokazao je ugovor po kom je FK Vojvodina (potpisnik Dušan Mijić) sklopio s preduzećem “Vuković benc d.o.o” (potpsnik Dragoslav Vuković) po kom je klubu Vukovićeva firma pozajmila novac, ali uz kamatu od 2,5 odsto mesečno. Potom, Davidov je pročitao stavke iz još jednog dokumenta, po kom je Vojvodina sklopila ugovor o zakupu vozila “Škoda fabia” na šest meseci, uz “ceh” od 5.000 dinara (+PDV) za svaki dan korišćenja.

Na to, Vuković je pravdao stavke drugog i osporavao navode prvog ugovora, rekavši “da su to neistine”, te da se kamate važe tek ako vraćanje novca kasni više od godinu dana, prenosi Dnevnik.

"Ovo o čemu priča gospodin Vuković uopšte ne piše u ovom ugovoru – nadovezao se Davidov. - Na tvrdnje Vukovića da sam koristio pomenutu “Škodu”, mogu samo da kažem da ja taj auto u životu nisam video ", reči su predsednika Skupštine.

U glasanju koje je usledilo, finansijski izveštaj Dragoslava Vukovića je jednoglasno odbijen.

Nakon toga, za reč se javio i bivši predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović, iznoseći brojke iz perioda kada je uprava s njim na čelu bila u klubu, što je bio i demanti Vukovićevih tvrdnji o periodu kada je rukovodio Vojvodinom. Bivši predsednik je pozvao na jedinstvo i zajedničku borbu za dobrobit FK Vojvodina.

Sudbina najstarijeg srpskog superligaša, odložena je dakle do 15. septembra, kada bi trebalo da bude izabran novi predsednik i članovi Upravnog odbora, što znači nova uprava FK Vojvodina.

Bivši predsednik NO Dragoslav Vuković je izneo zanimljivu ponudu: - Zašto niko neće da preuzme odgovornost i uzme Vojvodinu? Neka taj konačno uzme klub, a evo, ja ću mu pomoći. Onom ko dođe spreman sam da bspovratno dam 50.000 evra – ustvrdio je Vuković, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO