06.09.2017.

Geodetska snimanja situacije na gradskoj deponiji


Geodetska kontrola sprovodiće se dva puta godišnje

Nakon sprovedene javne nabavke, JKP „Čistoća” sklopila je s firmom „Geomap NS 021“ d. o. o. iz Novog Sad ugovor za geodetska snimanja situacije na gradskoj deponiji.

Na adresu komunalnog preduzeća pristigle su tri ponude, a posao je poveren ponuđaču s najboljom, tj. najnižom ponudom. Ugovor na godinu dana zaključen je 16. avgusta.

Jedna ponuda je odbijena jer ponuđač nije dostavio odgovarajuću licencu za rad. Najviša ponuđena cena za okvirne geodetske usluge na godišnjem nivou, bez PDV-a, bila je 435.000 dinara, a najniža je 168.480 dinara, navedeno je na sajtu „Čistoće”.

Prema uslovima javne nabavke, firma kojoj je poveren posao treba da obavi geodetsko praćenje tela deponije, uz obavezno tumačenje rezultata. Snimanjem će biti obuhvaćene interne saobraćajnice, ograda, pijezometri, degazatori, obodni i melioracioni kanal.

Za potrebe izrade projekta po kojem će se sprovesti investiciono održavanje ili adaptacija objekta, treba obaviti snimanje i kontrolu objekata (elemenata konstrukcije) za separaciju i baliranje otpada s pratećim montažnim objektom za boravak radnika.

Nakon snimanja situacije na terenu, izvođač će predložiti mere (program rada, istraživanja, merenja, projekti) kojima će se u narednom periodu obezbediti sigurnost, stabilnost i funkcionalnost objekta i opreme.

Geodetska kontrola sprovodiće se dva puta godišnje.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

ES!NFO esrbija.info