07.09.2017.

Festival pasulja u nedelju na Salašu 137


Koncerti, likovna kolonija, škola jahanja, mala škola kuvanja, ravničarske igre...

Trinaesti međunarodni “Bin festival” biće održan u nedelju, 10. septembra, na Salašu 137, saopšteno je na konferenciji u Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada. Događaj dana biće takmičenje u kuvanju pasulja.

- Za takmičenje je do sada prijavljeno sedam zemalja, odnosno njihovih predstavnika kuvara iz regiona, a očekujemo 100 ekipa, što je ujedno i gornji limit – istakao je izvršni direktor i autor “Bin festivala” Dragan Vukotić, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim odzivom.

Zainteresovani mogu da se prijave do petka putem sajta festivala binfestival.rs ili lično na recepciji Salaša 137, a sve informacije mogu da dobiju putem broja telefona 063/ 17 97 639.

Nagrade su novčane. Ekipa koja osvoji prvo mesto, dobija 50.000 dinara, drugoplasirana 30.000, trećeplasirana 20.000, a biće dodeljeno i desetak utešnih nagrada.

Osim glavnog dela i takmičenja, organizovan je prateći muzički i kulturnoumetnički program. U okviru toga biće održani koncerti, likovna kolonija, škola jahanja, mala škola kuvanja, ravničarske igre, koje su već godinama apsolutni hit “Bin festivala”, salašarska pijaca organske hrane, kao i priprema zimnice i tradicionalnih jela iz Vojvodine, koje će posetioci moći na licu mesta da degustiraju.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, te će se prikupljati novac za pomoć dvoipogodišnjoj Mioni Kojadinović iz Bačke Palanke.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

ES!NFO esrbija.info