03.09.2017.

Ekološka svest građana i dalje veoma niska - Smeće na ulicama česta slika


Stanovnici ulica Masarikove, Vojvode Šupljikca i Petra Drapšina svakodnevno prolaze pored gomile smeća koja se nalazi pored kontejnera i pitaju se kako je nastalo

Iz Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" kažu da je veliki problem to što je u toku građevinska sezona, te su mnogi kontejneri izmešteni ili zarobljeni, pa tako i građani ostavljaju smeće gde stignu ili u korpe za sitan otpad.

Dodaju, da uz gradilišne ograde postoji niz lokala koji smeće ostavljaju uz gradilište, umesto da ga odnesu do prvog kontejnera, ali napominju da je higijena u gradu na zadovoljavajućem nivou.

Primetno je i povećano odlaganje kućnog otpada u korpe za sitan otpad što nam je takođe veliki problem jer se desi situacija da mi ispraznimo otpad već nismo iza ćoška zamakli već su korpe puno.

Dakle sve su to stvari koje izuzetno otežavaju naš posao a uz sve to imamo problem i sa sakupljačima sekundarnih sirovina koji i dalje ali i sada u toku dana otvaraju podzemne kontejnere i ostave ih otvorenima što ugrožava značajno bezbednost naaših sugrađana

Zaštita životne sredine kao i odnos svih nas prema prirodi veoma su važne teme o kojima svi treba da mislimo.

Neprijatni prizori koje često možemo videti u gradu dokaz su da je ekološka svest građana i dalje veoma niska i dok je to tako nas grad neće uvek biti prijatno i lepo mesto za život.

Zato ovim putem apelujemo na građane da ne bacaju smeće pored kontejnera i po ulicama, jer tako čuvamo Novi Sad i dajemo pozitivan primer našoj deci koja tek treba da nauče da ga čuvaju.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad

POPULARNO