04.09.2017.

Divlje svinje na ulicama Novog Sada - Policijska potera u toku


Tri divlje svinje iz nepoznatog pravca doplivale su danas Dunavom u Novi Sad i stigle do gradske plaže Štrand. Sada se kreću ka Kineskoj četvrti. Policijska potera u toku

Njih je jutros oko šest sati primetio radnik obezbeđenja Štranda, kada ga je jedna svinja pojurila, a on se spasao popevši se na binu, na glavnim platou, javlja B92.

Policija je blokirala ulaz na štrand, pa je do pre pola sata posetiocima bilo zabranjeno da ulaze, zbog opasnosti od napada "nezvanih gosiju".

Nezvanično, policija i lovci blokirali su Kinesku četvrt, koja je u blizini Štranda, jer su se divlje svinje uputile ka tom delu grada.

Takođe, lovačko društvo "Neoplanta" dobilo je saglasnost pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu da izađe na teren i locira divlje svinje i preduzme adekvatne mere.

Policija je na terenu i brine o bezbednosti građana, saznaje B92 nezvanično u policiji.

Nije poznato gde se tačno nalaze životinje.

Kako za 021.rs kaže Zoran Brzak iz Lovačkog udruženja "Neoplanta 1884", svinje su najverovatnije pobegle iz Nacionalnog parka "Fruška gora", doplivale do Štranda, gde ih je primetio radnik obezbeđenja gradske plaže.

Kako za 021.rs kažu u policiji, patrole su izašle na teren i obezbedile plažu, a takođe su pregledale i Kinesku četvrt, u koju su svinje bile nakratko pobegle. Policija nije pronašla svinje, koje su trenutno na ulici i na putu ka Telepu, dodaje Brzak.

Tri člana LU "Neoplanta" tragala su za svinjama, ali je potraga trenutno obustavljena i čekaju se nove informacije o lokaciji svinja.

Brzak napominje za 021.rs da će biti gotovo nemoguće locirati ih, s obzirom na to da ulice nisu zatvorene i brojnost ljudi koja ih traži nije velika. On se nada da automobili i druga vozila neće naleteti na životinje, koje će naći put da stignu do atara.

izvor: 021.rs, b92.net, mondo.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO