28.09.2017.

Dele knjige u gradskom prevozu - danas na linijama autobusa koje prolaze kroz centar


Putnici „osmice“ juče kasno po podne bili su nemalo iznenađeni kada su u autobus ušli volonteri deleći knjige, tako da su neki priznali da, eto, vole i znaju da čitaju

„Knjiška“ akcija, treća po redu, sprovedena je u okviru Nedelje knjige, a pred regionalnu konferenciju „Book Talk“.

– Treći put zaredom, pred „Book Talk“ nagrađujemo knjigom one koji čitaju u gradskom prevozu – kaže Jelena Jovičić, predstavnica „Book Talka“. – Na ovaj način želimo da promovišemo čitanje i kulturu knjige.

Organizatori akcije, jesu „Color Media Communications“ i JGSP „Novi Sad“, a prva firma ujedno organizuje i „Book Talk“. Tokom dva dana, na taj način putnicima u gradskim autobusima biće podeljeno više od 100 knjiga.

– Ranijih godina se pokazalo da stariji putnici više čitaju nego oni mlađi. Pa, iako mladi više koriste telefone i tablete, nagradićemo i njih knjigom jer želimo da nagradimo sam čin čitanja – navela je Jelena Jovičić.

Kako je dodala, od do sada nagrađenih putnika u gradskom prevozu niko nije odbio poklon pa, i ako su pročitali knjigu koju su dobili, zadržavali su je da bi je poklonili nekom dragom.

Deljenje knjiga biće upriličeno i u četvrtak, 28. septembra od 17.30 časova na linijama autobusa koje prolaze kroz centar. To je svojevrsna pozivnica za regionalnu konferenciju „Book Talk“, koja će se održati u petak u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

izvor: dnevnik.rs, foto: facebook.com/colormediacommunication

POPULARNO