27.09.2017.

260 radnika putuje iz Srbobrana u Novi Sad - na posao u Delfi


U proteklih nekoliko meseci u pogonima kompanije „Delfaj” u Novom Sadu zaposlilo se 260 radnika iz tri naselja opštine Srbobran

što je predsednika opštine Radivoja Paroškog podstaklo da sa saradnicima poseti pogone fabrike i uveri se u kakvim uslovima se privređuje.

Povod za posetu bio je i u činjenici što „Delfaj” svakog meseca na opštinski račun uplati milion dinara na osnovu obaveza poslodavca prema državi, pa je tako jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti automobilske industrije postala značajan partner ne samo građana opštine Srbobran već i lokalne samouprave.

"Želeli smo da vidimo pod kojim uslovima građani opštine Srbobran rade u ovoj firmi. Broj od 260 zaposlenih je odličan, jer isto toliko porodica sada ima jedno primanje više. Na licu mesta smo videli da se radi o svetskoj kompaniji, sistem besprekorno funkcioniše, a uslovi u kojima radnici rade su veoma dobri. Zaposleni imaju redovna primanja, obezbeđen prevoz i topli obrok, zdravstvenu zaštitu u krugu fabrike, motivisani su da rade i imaju šansu da napreduju. Znam da rade po smenama od osam sati, uz dve pauze od ukupno pola sata, ali sam i video i uverili su nas da onaj ko se trudi i dobro radi, ima sigurnost i zaštitu poslodavca", izjavio je Radivoj Paroški, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs

POPULARNO