30.09.2017.

200+ novih radnih mesta - Otvoren novi distributivni centar Univereksporta


Kompanija Univereksport svečano je proslavila početak rada Distributivnog centra, najveće investicije tokom 27 godina rada

U ovom centru otvoreno je 200 novih radnih mesta, a u planu je da zaposle još radnika u narednim mesecima.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Grupe Univereksporta Vesna Vučurević, simboličnim presecanjem vrpce, ozvaničili su početak rada novog distributivno logističkog centra "Univereksporta" u Novom Sadu na Zrenjaninskom putu, najveće investicije u istoriji ove kompanije koja je, ujedno, obeležila i 27 godina postojanja.

Predsednik Mirović je naglasio da je Univereksport domaća kompanija koja, sa više od 2.500 zaposlenih, služi za primer celoj zemlji, ne samo u branši u kojoj posluje već i u celokupnoj privredi.

On je podsetio da je kompanija na početku imala samo četiri zaposlena, a da će zahvaljujući novom objektu, a reč je o investiciji vrednoj 16 miliona dinara, ovde raditi oko 250 radnika.

"Veoma je važno da smo zajedničkim radom lokalne uprave i Pokrajinske vlade formirali ovu industrijsku zonu koja je dobila krunu, te sada na ulasku u Novi Sad postoji jedan ozbiljan logistički centar koji će pomoći smanjivanju troškova kompanije, povećati broj zaposlenih, a samim tim povećati i naš budžet", istakao je Mirović nakon obilaska novog distributivnog centra.

On je podsetio i na činjenicu da bez razvoja privrede i ekonomskog razvoja nije moguće ulagati u sektore poput zdravstva, školstva i kulture. Stoga su, prema njegovim rečima, ovo primeri koji ilustruju politiku Pokrajinske vlade, i nešto što nam je potrebno u što većem broju i na što više mesta.

Mirović je naveo da sada kada govorimo o trendu smanjivanja broja nezaposlenih Vojvodini, kompanija Univereksport će se uklopiti u taj trend, kao i u trend postepenog povećanja zarada, pre svega u realnom sektoru u privredi. Samo tako je moguće, kako je rekao Mirović, da zdrava ekonomija kroz rast privatnog sektora jača pozicije rekonstruisanog javnog sektora, koji ne sme biti puki trošak već u funkciji razvoja privrede.

Mirović je još rekao da se trenutno radi 11 novih industrijskih zona u našoj pokrajini u želji za još više kompanija, a već za sledeću nedelju najavio i novi konkurs Sekretarijata za regionalnii razvoj, kojim će biti subvencionisana nova radna mesta i nove tehnološke linije. U ovoj godini za to je planirano 350 miliona dinara, a u sledećoj godini još veća izdvajanja.

Predsednica Grupe Univereksporta Vesna Vučurević istakla je da će se otvaranjem novog objekta kompanije Univereksport, sada promenjenim i poboljšanim radom, uticati pre svega na produktivnost i efikasnost. Distributivni centar, prema njenim rečima, koji se prostire na ukupno 30.000 kvadratnih metara, koristiće najsavremenije tehnologije i u maloprodajne objekte distribuirati čak 16.000 proizvoda.

POPULARNO