22.08.2017.

Voša ostala bez najboljeg igrača - Malbašić u Španiji: Nema pregovora, samo uplate novac


Filip Malbašić, po izboru navijača Vojvodine najbolji fudbaler crveno-belih u prošloj sezoni, nalazi se na izlaznim vratima novosadskog kluba

- Tenerife su ili se pripremaju za to, navodno, aktivirale izlaznu klauzulu u Malbašićevom ugovoru i, ukoliko pare budu legle na račun Vojvodine, on može da promeni sredinu - rekao je predsednik novosadskog superligaša Dušan Mijić, prenosi Dnevnik. - Za to mu nije potrebna naša saglasnost, niti Španci moraju da nas kontaktiraju. Jednostavno, uplate novac i odmah polažu pravo na igrača. Istovremeno, u španskim medijima se već uveliko piše o tome da će Malbašić postati novi napadač Tenerifa i veoma brzo saznaćemo kakav epilog će uslediti.

Filip Malbašić (24) igra tokom čitave 2017. godine u sjajnoj formi, ponovo je na reprezentaivnom nivou i ne čudi interesovanje Španaca za njega. Ugovor s Vojvodinom veže ga do narednog leta, ali u njemu postoji i takozvana izlazna klauzula, koju Tenerife hoće (ili već jesu) da aktiviraju.

U ovom prvenstvu ovaj golgeter već je postigao četiri gola, još dva je upisao u evropskom nastupu s Ružomberokom u Novom Sadu, što svedoči da je ponovo dosegao nivo koji ga je pre nekoliko godina promovisao u mladog reprezentativca Srbije. Njegovim eventualnim odlaskom Vojvodina će biti značajno oslabljena, a predsednik Nadzornog odbora kluba Dragoslav Vuković, na pitanje da li će crveno-beli u finišu prelaznog roka reagovati i dovesti novog napadača, bio je kratak za Dnevnik:

- Pregovaramo s pojedinim fudbalerima i bićemo spremni da reagujemo u slučaju da Malbašić ode. Naravno, pre svega ćemo zamenu potražiti u postojećem igračkom kadru, jer imamo na raspolaganju dovoljno kvalitetnih igrača.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: printscreen

Braća Karić dolaze u posetu - novi sponzori Voše?


POPULARNO