21.08.2017.

U "Čistoći" zadovoljni sa čuvarima kontejnera


Čuvari kontejnera u Novom Sadu, za mesec dana koliko patroliraju ulicama, uspeli su da smanje oštećenja na kontejnerima i rasipanje smeća iz istih, tvrde u "Čistoći"
dok sakupljači sekundarnih sirovina traže sastanak sa gradonačelnikom.

Preduzeća "Ipon Security" i "G4S Secure Solutions" nedavno su odabrane za čuvanje imovine preduzeća - kontejnera i to na tenderu koji spornim vide kako građani, privatne firme i nevladine organizacije, tako i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

"Čistoća" izdvaja oko šest miliona dinara da bi sprečila uništavanje kontejnera, a za koje najviše krive sakupljače sekundarnih sirovina. Gradom istovremeno, između 16 i osam časova, prolaze dve patrole sa po dvojicom pripadnika obezbeđenja i paze da se kontejneri ne oštete. Preduzeće tvrdi da pozitivnih efekata u patroliranju već ima, ali da je još rano doneti prave zaključke.

"Ovo je, za sada, jasan pokazatelj da je odluka o angažovanju radnika koji patroliraju i obilaze kontejnerska mesta utemeljena na racionalnim osnovama i da već daje rezultate. Takođe, iskoristivost otpada odvezenog sa mesta koja se čuvaju je blago povećana u odnosu na protekli period. Prave efekte očekujemo u narednom periodu, kada ćemo moći da damo i preciznije podatke", poručuju za portal 021.rs u "Čistoći".

izvor: 021.rs, foto: Čistoća

POPULARNO