04.08.2017.

Tanderbal - Tisa Festival u Bečeju: Za ljubitelje Tise, prirode, muzike, sporta, umetnosti... (VIDEO)


Tanderbal je nastao je kao rezultat okupljanja iskrenih ljubitelja: Tise, prirode, muzike, sporta, umetnosti, nautike, domaće hrane, zabave i dobrog provoda

Festival organizuje Turistička organizacija opštine Bečej, iza koje, stoji ceo grad od namlađeg u zabavištu do čelnih ljudi u zgradi SO Bečej, navodi se u najavi, za festival koji se održava od 4 - 6. avgusta.

Ovaj trodnevni događaj nastoji da otkrije i zaviri u svačije srce, trudeći se da svaki gost na njegovom na kraju ponese kući srce ispunjeno mnoštvom utisaka i ljubavi za ovim lepim gradićem i ljudima koji ga čine takvim.

Pored magičnog otvaranja uz vatromet na vodi i razne večernje koncerte, posetiocima se nudi zabavan celodnevni program:

1. Jutarnje vežbe na otvorenom i bački doručak, mnoštvo radionica posvećenih učenju veština za namlađe i starije: izrada maketa brodića, keramika , oslikavanje lica i tela i izrada maski, „nauči me da veslam“; streličarstvo, fireshow, spremanje vojvođanskih specijaliteta, slikanje, rezbarenje, veštine starih zanata.

2. Festival će biti mesto takmičenja za maratonce plivače: Međunarodni plivački maraton u dužini od 3 km u 17 kategorija(2006 – 1939.god.) ....Atletsko takmičenje – mini maratom 10km do Žute kuće. ali i za puno, puno zabave:

3. Pogledaj Tisu iz perspektive orla belorepana (leteći zmaj), „Krišom u Banat (po lubenice)“, „Preveslaj Tisu, ako možeš“ u čamcu od kartona, „Daj ruku“- lanac plivača koji će premostiti Tisu i spojiti Bačku i Banat i za kraj Tiski spust u svemu što plovi do ostrva stare Bečejske tvrđave i nazad.

izvor, foto, više informacija >> Tanderbal, Tisa Festival, Becej 2017