02.08.2017.

Šampion počinje pripreme za novu sezonu - Novi potpredsednik UO Dragoljub Zbiljić


Odmorni, puni energije i željni rada, stari, novi i potencijalni prvotimci, okupili su se u ponedeljak u prostorijama Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme uoči priprema za novu sezonu

Kao po tradiciji, svake godine u ovo vreme stručni štab i čelnici kluba održali su sastanak i prozivku, te predočili igračima plan priprema, ciljeve i ambicije.

- Kada su u pitanju ambicije za novu sezonu, one će sigurno biti najviše. Kostur tima je skoro isti, a nastojaćemo možda i da se pojačamo. Idemo na sve domaće trofeje, a u Evropi želimo da se pokažemo u najboljem svetlu. Imamo podršku Grada, našeg generalnog sponzora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, a predsednik Upravnog odbora je pomogao da pojačamo pul sponzora. Novi potpredsednik UO je Dragoljub Zbiljić, a Energotehnika Južna Bačka, čiji je on predsednik i vlasnik, naš je novi sponzor i predvodnik sponzorskog pula - izjavio je generalni direktor Nikola Salatić.

Sportski direktor Nikola Marić istakao je da je ekipa malo izmenjena, ali da je važno da je kostur tima sačuvan.

- Još je neizvesno šta će biti sa Petrovićem, dok je Premović otišao u Padovu. Takođe, u ekipi nisu više Kovačević, Ilinčić i Nadaždin. Kada su novajlije u pitanju mi smo nastavili sa trendom dovođenja mladih talentovanih igrača. Tako su iz beogradskog Blok auta stigli Aleksa Šarović (1999. godište), Aleksandar Bošnjak (2000), te Lazar Bajandić iz Futoga i Miloš Đorđević iz Spartaka iz Ljiga. U prvim tim smo tradicionalno prekomandovali iz naših mlađih kategorija Brborića, Ivankovića i Rudića. Imamo još želja i nadam se da neke možemo ostvariti. Ulazimo svesno u sve ovo sa mladim korektorom, tu ulogu će preuzeti Vučićević, ali bilo bi dobro da probamo da dodatno popunimo tu poziciju. Ambicije će biti veće, a prihvatamo ulogu favorita – poručio je Marić.

U ekipu, kao i u mlade igrače veruje i šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Nedžad Osmankač.

- Drago mi je što smo doveli mlade igrače, poznati smo kao fabrika talenata i želimo da to tako i ostane. Osvajanje titule je daleko iza nas, čeka nas nova borba, na četiri fronta, novi zadaci i iskušenja. Ali, verujem u naš rad i ove mlade momke. Planiramo da u Novom Sadu radimo do početka septembra, nakon čega idemo u Bugarsku. Očekuju nas prijateljske utakmice, te Memorijal Žarka Petrovića. Smatram da je odlazak Premovića došao prerano, ali smo izašli u susret njegovoj želji. Nemamo problem sa tim da dajemo šansu mladima. Odlučili smo da korektora igra Božidar Vučićević, a ne treba zaboraviti ni kadetskog reprezentativca Ivankovića. Za sada je tako, a videćemo da li ćemo pojačavati to mesto. Da li smo favoriti ili ne, to nije bitno, svi smo svesni težine dresa Vojvodine i uvek stremimo najvišem – istakao je Osmankač.

Pun optimizma je bio i kapiten Čedomir Stanković.

- Posle nešto više od mesec dana pauze okupili smo se odmorni, željni rada i spremni za nove izazove. Posle titule apetiti rastu, želimo da branimo krunu, da vratimo Kup i Superkup, ali i da se u dobrom svetlu pokažemo u Evropi. Nadam se, pre svega, da će zdravlje da nas posluži – zaključio je Stanković.