08.08.2017.

Rušenje zgrade RTV i pre dogovorenog roka - nova zgrada za više od hiljadu zaposlenih


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa zamenikom generalnog direktora RTV-a Jožefom Klemom
obišao je radove na rušenju zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku.

Mirović je tokom obilaska naglasio da je fazom rušenja ostataka zgrade Radio-televizije Vojvodine započet veliki posao, na koji se čekalo gotovo dvadest godina, kao i da se spregom zajedničkih snaga Vlade Srbije, Ministarstva kulture i Pokrajinske vlade uz pomoć Uprave RTV-a, uspešno sprovodi realizacija prve faze radova, tačnije raščićavanja ostataka ruševina.

Kako je Mirović naveo, građevinski izvođač radova „Elita Kop“ ozbiljno je pristupio realizaciji radova i očekuje se da će otklanjanje ostataka zgrade biti završeno i pre dogovorenog roka od 120 dana.

„Ovo je jedan od najvažnijih projekata. Izgradnjom objekta od 17000 kvadrata, više od hiljadu zaposlenih, iz Radija, Televizije Vojvodine, iz redakcija na svim jezicima, imaće možda i najbolje uslove kada je reč o tehničkim kapacitetima, opremi i smeštaju u jugoistočnoj Evropi“, rekao je Mirović, dodajući da je važno da Vojvodina u kontinuitetu napreduje i prednjači, te da će ovim projektom preuzeti primat i u oblasti javnog informisanja.

Zamenik generalnog direktora RTV-a Jožef Klem, rekao je da se ovim radovima ruši deo istorije Radio-televizije Vojvodine, ali izrazio nadu da će završetkom radova na rušenju biti uspešno realizovan i tender koji je već raspisan, čijom realizacijom bi se već do jeseni moglo očekivati postavljanje kamena temljca, a nedugo zatim i završetak radova druge faze koji se očekuje do 2019. godine.

Predsednik Pokrajinske vlade najavio je i vraćanje objekta „Studio M“ u centru grada, u vlasništvo Pokrajine za potrebe institucija kulture, koji su kako je naveo zaslužili oni koji objekat finansiraju, a to su građani Republike Srbije i Vojvodine.