Raskopano pola grada - usporen saobraćaj


U jeku građevinske sezone, Novi Sad je postao jedno veliko gradilište

Zbog različitih vrsta radova raskopano je pola grada, a sve to utiče na svakodnevne aktivnosti Novosađana, kao i na funkcionisanje samog grada.

Mnoge ulice su delimično ili potpuno zatvorene za saobraćaj, a promenjene su i trase autobuskih linija. Bez obzira na to da li se ide peške ili kolima, kretanje po gradu prilično je otežano, a situacija nije mnogo jednostavnija ni kada se koristi gradski prevoz.

Pritužbe sugrađana čuju se na svakom koraku, na pešačkom prelazu, na stanicama autobusa, na pijaci, ali i u marketima. Moglo bi se reći da je centar grada pretvoren u lavirint, a to, osim što otežava i usporava saobraćaj, takođe produžava vreme da se stigne na odredište.

Rekonstrukcija toplovoda na Bulevaru oslobođenja privodi se kraju, a rok za završetak je 5. septembar.

"U zavisnosti od obima posla, radimo od 6.30 do 14.30 ili od 6.30 do 18.30, pa i malo duže", rekao je šef gradilišta u „Energo montaži” Ilija Amiyić, i objasnio da nema kašnjenja, kao i da sve teče po planu.

On kaže da je „Energo montaža” zadužena za postavljanje cevi za vrelovod, a za građevinske radove, iskopavanje i zatrpavanje, odnosno vraćanje u prvobitno stanje, zadužen je „Put invest”. Nakon što se završi ispitivanje cevi, one se zatrpavaju, vibro-pločama nabija se zemlja i nakon toga sledi asfaltiranje.

I u Ulici Novosadskog sajma sve ide po planu i nikakvih kašnjenja nema. Trenutno se proverava zbijenost nasutog peska, pre postavljanja ploča na pešačkim stazama. Radovi u toj ulici počeli su 26. juna, a rok za završetak je 25. avgust.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, facebook.com/jkpputns

POPULARNO