04.08.2017.

Prvi naslovi 10. Sinema sitija


Internacionalni filmski festival Cinema City biće održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru "Gradić festa", najavili su organizatori

Kao i prethodnih godina "Sinema siti" biće fokusiran na mlade autore i njihove prve i druge filmove, a filmovi će se prikazivati u okviru selekcija: "Nacionalna klasa", "360 stepeni", "Fresh Danube Films", "Up to 10 bucks" i "Planet Rock".

Organizatori su objavili i prve naslove koje će novosadska publika gledati u okviru "Sinema sitija", a reč je o četiri ostvarenja selekcije "Fresh Danube Films".

Na programu će biti višestruko nagrađivano ostvarenje "Ne gledaj mi u tanjir" hrvatske rediteljke Hane Jušić, satirična komedija reditelja Ivana Marinovića iz Crne Gore "Igla ispod praga", slovačka autorka Tereze Nvotova predstaviće svoj prvi igrani film - dramu "Prljavština", a rumunski reditelj Pol Negesku komediju "Dva loto listića".

Kao što je i u dosadašnjoj praksi "Sinema situ" nastojao da odgovori na aktuelne potrebe i promene u društvu, ove godine se priključuje inicijativi "Gradić festa" koja nastoji da ukaže na važnost i lepotu kulturne i istorijske baštine Novog Sada.

izvor: Tanjug, agencije, foto: cinemacity.org