29.08.2017.

Promocija pravih vrednosti - akcija se širi: Đaci ponovo na bilbordima u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, Beočinu...


Pokušaćemo da obezbedimo 30 bilborda na kojima ćemo promovisati učenike

Udruženje za promociju društvene odgovornosti treću godinu zaredom organizuje akciju promocije najboljih učenika „Učim + Znam = Vredim”, koji će se na jesen naći na bilbordima širom grada.

Tim povodom, juče je u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj” upriličen prvi deo fotografisanja učenika. Kriterijumi su isti kao i prethodne dve godine, odnosno uslov da se nađu u izboru je osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju.

"Namera nam je da se zajednički kao društvo borimo za promociju pravih vrednosti, da se trud i marljivost vrednuje, a znanje ceni i da to budu osobine kojima se ponosimo – istakao je predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović. – Na kraju krajeva, znanje jeste nešto što bi trebalo da bude temelj zdravog društva, a mi pokušavamo na ovaj način simbolično da ga izgradimo i zbog toga tražimo podršku ne samo lokalnih samouprava nego i privrednih subjekata koj žele da se uključe i podrže ovu priču"

S obzirom na izuzetno dobru medijsku promociju projekta, Udruženje je donelo odluku da se akcija proširi, te ove godine u izbor ulazi još pet lokalnih samouprava. Osim Novog Sada i Sremskih Karlovaca, koji su se uključili prethodne godine, u projektu će učestvovati opštine Temerin, Srbobran, Beočin, Žabalj i Bački Petrovac.

"Jedna od veoma važnih stvari za Novi Sad je to da smo imali „slatke muke” jer je veliki broj osnovnih i srednjih škola s izuzetno mnogo kandidovane dece, učestvovalo u projektu – dodaje Savanović. – Pokušaćemo da obezbedimo 30 bilborda na kojima ćemo promovisati te učenike. Po našoj proceni, s Novim Sadom i ostalim opštinama, biće ukupno više od 200 đaka, što uključuje i timove, odnosno horove koji su ove godine osvojili nagrade."

Kao i prethodne dve godine, projekat i ovaj put ima stratešku podršku Pokrajinske vlade i pokrajinske administracije, a u svim lokalnim samoupravama u kojima se projekat ralizuje partneri su opštine. Medijski pokrovitelj akcije je list „Dnevnik”.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSU-Uživo sa novosadskih ulica

ES!NFO esrbija.info