Prodaje se rasadnik kod GSP - niče još jedan Lidl


Grad Novi Sad je raspisao javni oglas za prodaju prostora starog rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu
po ceni od 920 miliona dinara kako bi se na tom mestu sagradio tržni centar, saznaje 021.rs.

Kako se navodi u oglasu Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), prodaju se dve parcele, jedna površine od 38.275 m2 koja je namenjena za gradnju jednospratnog poslovnog objekta iste kvadrature i to po početnoj ceni od 687,3 miliona dinara i druga površina veličine 12.000 m2 gde je takođe moguća gradnja poslovnog objekta iste kvadrature po početnoj ceni od 223,4 miliona dinara.

Licitacije će se održati 20. septembra u 12 i 13 časova u prostorijama Uprave za građevinsko zemljište i investicije u Ulici Stevana Branovačkog.

Prodaja prostora rasadnika nije iznenađenje jer je ranije najavljivana ova mogućnost, ali je Skupština grada i pored protivljenja opozicije još prošle zime usvojila izmene urbanističkog plana kojim je dozvoljena gradnja tržnog centra i smanjenje zelenih površina sa 25 na 15 odsto, prenosi 021.rs.

Kompanija Lidl je već sagradila jedan objekat nedaleko od ovog placa, tačnije na početku Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju, u blizini kružnog toka. Otvaranje se očekuje u martu 2018. godine.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO