Predsednik Voše: Traže nekakvu smenu. Zbog čega? Zbog 0:5! - To čine “vojvodinaši” koji vole klub samo na rečima


Poraz katastrofalan i šokantan

Vuković podneo OSTAVKU - novi izbori u Voši


“Petica” na “Karađorđu” od Spartaka, u subotu uveče, međutim, Dušana Mijića, predsednika kluba, ne boli kao prozivke sa tribina i skandiranja “Uprava napolje...”, uz uvredljive povike.

- Poraz kao poraz i na tu temu ne želim da pričam - kaže za Novosti Mijić. - Bilo ih je i biće, a mi imamo upisanih pet pobeda, u vrhu tabele smo... Jeste šokantno primiti “petardu” na sopstvenom stadionu, a koliko je, pitam se, šokantno to što su prethodnici i pojedinci ostavili klub u situaciji u kojoj se sada nalazi, naravno, veoma teškoj. Imamo 3,5 miliona evra duga, zbog 160 miliona dinara nam je račun blokiran, a zna se da 20 igrača u klubu nisu naši, nego imaju razne ugovorne izlazne klauzule. Sve to govorim u vezi sa optužbama na račun aktuelnog rukovodstva, koje, jasno je svima, nemaju veze sa istinom.

Mijić ističe da je klub kao bolesnik na aparatima, a uprava ne dozvoljava da se isključe.

- I neka grupa traži nekakvu smenu. Zbog čega? Zbog 0:5! Trebalo bi da se zapitaju odakle silni minusi i blokade. Lako je raditi kada imaš robe u magacinu i zato smatram da su prozivke nedobronamerne i da to čine “vojvodinaši” koji vole klub samo na rečima.

Predsednik novosadskog superligaša i pored svega, ipak, naglašava da je aktuelna uprava spremna istog časa da se, kako kaže, skloni sa rukovodećih pozicija u klubu.

- Voleo bih da sutra neko zakuca na vrata i da ponudi pomoć ili da, jednostavno, stavi pet miliona evra na sto. Odmah odlazim. Ne mogu da slušam neistine da ništa ne valja i da ne funkcioniše. Pa igračima smo četiri plate nadoknadili, one pod klauzulama sveli na minimum, ali potrebno je vreme da sve to legne na svoje, da se mlad tim uklopi, da krenu rezultati... Ne znam zašto su nestrpljivi. Vojvodina se nije raspala, jer mi to nismo dozvolili. Zato, apelujem da ko god misli da može više i bolje, neka dođe, odmah predajemo klub.

Cifru od pet miloiona evra Mijić pominje kao osnovu za nesmetano funkcionisanje kluba.

- To je neophodno da bi klub radio, a zatečeno stanje je transparentno i sve se vidi. Nazivaju nas kriminalcima i lopovima, a znaju da smo ušli u prazan klub. Pa iz prazne kuće se ne krade. Šta bi trebalo, da skidamo pločice i laminat? Zna se da su sredstva koja su ušla u klub automatski otišla na poreze i dažbine. Ne mogu da dozvolim da se iznose laži po kojima smo pokrali klub, a mi zapravo saniramo i, kažem, održavamo klub u životu - završava Mijić za Novosti.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Vuković podneo OSTAVKU - novi izbori u Voši


Gledadoci ih nazivali lopovima i kriminalcima - Dušan Mijić: Objasnite mi kako se to krade iz praznog džepa?