10.08.2017.

"Pobedu nad Borcem smo slavili u autobusu i odmah zatim počeli pripreme za Partizan"


Pobedom nad Čačanima u Lučanima (2:0), u sredu uveče, fudbaleri Vojvodine nastavili su seriju
za uvertiru pred derbi u kojem u nedelju na "Karađorđu" dočekuju Partizan.

- Pokušaćemo da nastavimo niz - kaže Nenad Vanić, trener Vojvodine, koji se već okrenuo narednom duelu. - Pobedu nad Borcem smo slavili u autobusu i odmah zatim počeli pripreme za Partizan. To je tim za respekt i zato moramo uz disciplinu da odigramo ono što najbolje znamo da bismo pobedili - ugrožavanje rivala na svakom delu terena. To nam je sada najbitnija utakmica i uveren sam da će uz pune tribine biti fudbalski praznik.

Novosađani, kako Vanić naglašava, nemaju vremena za slavlje i euforiju, a uspešan start im je za dodatno samopouzdanje.

- Koncentrisali smo se na maksimalan rad. Nagrada na terenu je potvrda da ima smisla. Nismo učinili ništa epohalno, znamo to, čvrsto smo na zemlji sa željom da nastavimo i održimo odličnu atmosferu i ambijent koji pravi sam rezultat - kaže Vanić.

Kada govori o učinku, novosadski strateg ne pominje imena, već u prvi plan ističe tim.

Malo je igrača koji nisu zadovoljili. Svako od njih se na terenu izdvaja na svoj način i doprinosi. Namera je da i oni što sa klupe ulaze budu razigrani. Kao celina funkcionišemo, a jasno je da u takvoj postavci uvek neko iskoči i skrene pažnju na sebe. Napad je efikasan, odbrana još nije primila gol... Najvažnije je da se igrači ne zadovoljavaju postignutim već žele korak dalje - zaključio je Vanić.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: NSinfo