10.08.2017.

Otvorena prva Ikea u Srbiji - 9.500 proizvoda, cene kao u regionu


Robna kuća Ikea "Beograd Istok", kod Bubanj Potoka, svečano je danas otvorena
u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Vučić, generalni direktor kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbekem, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, regionalni direktor za razvoj Ikee Vladislav Lalić i direktor robne kuće Vladimir Moga, simboličnim sađenjem drveta obeležili su početak rada robne kuće.

Oni su zasadili belu brezu, koja je simbol mladosti, snage i prosperiteta.

Otvaranju robne kuće prisustvovali su i prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, ministar trgovine Rasim Ljajić, predsednik PKS Marko Čadež...

Ikea je u robnu kuću površine 35.000 kvadratnih metara uložila 70 miliona evra i zaposlila u našoj zemlji ukupno 416 radnika.

To je prva robna kuća kompanije Ikea na tržištu Srbije i 400. na svetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

Ikea, simbol kvalitetnog i jeftinog nameštaja i drugih artakala za kuću, najveći je svetski maloprodajni lanac za tu vrstu proizvoda.

Robna kuća u Beogradu nudi celokupan asortiman od 9.500 proizvoda po cenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju.

Odštampala je po prvi put katalog na srpskom jeziku u više od milion primeraka.

Više od 900.000 primeraka biće podeljeno besplatno domaćinstvima u krugu od 60 kilometara od robne kuće.

Robna kuća ima 330 radnika, a Ikea u Srbiji ukupno zapošljava 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu, kao i punjač za elektromobile.

Parking može da primi 1.400 vozila.

Objekat ima veliki prodajni prostor od skoro 18.000 kvadrata, izložbeni prostor sa više od 6.000 kvadrata, market hol - prodavnice - oko 6.300, samouslugu gde građani mogu da uzmu nameštaj sa polica od oko 5.500 kvadrata i skladište i dvorište.

Skladište je oko 3.900 kvadrata, a prostor gde stiže roba ima osam traka za istovar robe - 1.300 kvadratnih metara.

Takođe, robna kuća ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta.

izvor: Tanjug, agencije, foto: arhiva, gradnja