Otvorena nova NS bike stanica u Futoškoj


U Futoškoj ulici, prekoputa kasarne „Dr Arčibald Rajs”, otvorena je 13. stanica u „NS bike” sistemu

Novu stanicu otvorio je direktor JKP „Parking servis” Stevan Lugonja, a gost na otvaranju bila je Jovana Crnogorac, olimpijska reprezentativka i naša najuspešnija takmičarka u planinskom biciklizmu.

Stevan Lugonja je ovom prilikom, između ostalog, rekao: „Ovo je trinaesta biciklistička stanica koju smo podarili našim sugrađanima - time smo obogatili ‚NS bike’ sistem i doveli ga na nivo na kome predstavlja ozbiljan sistem alternativnog prevoza u našem gradu. Kao i prethodne i ova stanica je automatizovana i pod video nadzorom. Ovo je sedma sezona ovakvog vida prevoza, a naši podaci govore da smo sve bolji i da je ‚NS bike’ sistem izuzetno prihvaćen od naših sugrađana. U prošloj sezoni bilo je preko 27.000 iznajmljivanja, a i ova sezona obećava jer smo prešli broj od 5.000 registrovanih korisnika. ‚NS bike’ polako postaje i potreba i navika Novosađana, a takođe je i atraktivan deo turističke ponude Novog Sada. Sve ovo nam govori da treba nastaviti u ovom pravcu, na ovaj način povezati još neke delove grada i omogućiti građanima da što više koriste bicikle kao prevoz. I ova, 13. po redu, stanica finansirana je iz sredstava Preduzeća.”

Jovana Crnogorac pozvala je građane da ovaj vid prevoza po gradu što više koriste i apelovala na naše sugrađane da ne moraju baš za sve da koriste automobile. Naša olimpijska reprezentativka istakla je da je Novi Sad idealan grad za vožnju bicikala kao i da se nalazi u podnožju Fruške gore gde ona najviše voli da se priprema za buduća takmičenja.