08.08.2017.

Od sledeće godine - na ulicama NS sedam novih autobusa sa klimom


Programom investicionih aktivnosti Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća za 2017. godinu
planirana je nabavka sedam novih niskopodnih gradskih autobusa, a za tu investiciju izdvojeno je 120 miliona dinara.

Novosađani će se, u modernim autobusima voziti najverovatnije od prve polovine naredne godine, kada će oni biti pušteni u saobraćaj. Reč je o solo niskopodnim autobusima, koji će imati dizel-pogon i ugrađen klima-uređaj, a motori će biti minimalne snage 180 kW.

Preduzeće je objavilo poziv za podnošenje ponuda, koje je moguće podneti do 21. avgusta, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, kazali su za „Dnevnik” u PR službi JGSP-a, uz napomenu da je rok za donošenje odluke o dodeli ugovora 25 dana od dana javnog otvaranja ponuda, odnosno 40 u naročito opravdanim slučajevima.

Po njihovim rečima, u konkursnoj dokumentaciji zahtevaju se pojedinosti o novim autobusima, kao i dodatnoj opremi koja će ih pratiti.

Zahteva se da zapremina rezervoara za gorivo iznosi minimum 300 litara te da vozila imaju automatski menjač s minimum četiri stepena prenosa za kretanje unapred i jednim unazad.

Planirano je da novi autobusi, koji će od naredne godine voziti ulicama grada, imaju minimum 25 mesta za sedenje, a maksimalno 30, ne računajući mesto za vozača, koji će u novim autobusima imati poluotvorene vozačke kabine za maksimalni komfor tokom vožnje.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, novisad.rs