13.08.2017.

Novi tenderi za radove na obnovi tri fasade u centru


Gradska uprava ponovo je raspisala tender za rekonstrukciju fasada na tri objekta u centru

Tender se ponavlja jer raniji nisu uspeli pošto se na njih niko nije javio, a Grad namerava da plati popravku fasade vrtića u Miletićevoj 22, Matičarskog zdanja i zgrade u Zmaj Jovinoj 3. To su sve objekti koji su u vlasništvu Novog Sada, a za radove na Matičarskom zdanju planirano je 8,3 miliona, za vrtić 1,5 miliona i za zgradu u Zmaj Jovinoj 1,6 miliona dinara.

U međuvremenu, lokalna vlast je uspela da završi tender za obnovu fasade zgrade u Sonje Marinković 1, a posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine "Instel-inženjering" iz Novog Sada, beogradske firme "Ornament-investinžinjering", "Jugogradnja" i "Niković company", kao i veterničko preduzeće "Ozeblin". Oni su taj posao dobili kao jedini ponuđači po ceni od 3,6 miliona dinara.

Dodajmo i da će novosadska vlast verovatno uskoro ponoviti javnu nabavku za obnovu fasade Sokolskog doma koja je procenjena na 25 miliona dinara, a čiji tender takođe nije uspeo jer nije bilo ispravnih ponuda. Zanimljivo je da su na tom tenderu jedini ponuđači bile iste firme koje su dobile posao u Sonje Marinković, ali u ovom postupku nisu dostavile ispravnu dokumentaciju, mada su ponuđenom vrednošću radova od 24,1 milion dinara bile u okviru procenjene vrednosti javne nabavke.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija