Novi Sad od danas - Tango grad


Međunarodni festival "Novi Sad - Tango grad", četvrti po redu, održaće se od četvrtka, 24. avgusta do nedelje, 27. avgusta, na više lokacija u Novom Sadu

Kako najavljuje udruženje "Todo Tango" koje je organizator ove manifestacije, slušaće se i plesati tradicionalni argentinski tango, a osim u plesu Novosađani će imati priliku da uživaju i u brojnim pratećim sadržajima festivala.

Festival počinje naučnim predavanjem "SciTango" u Galeriji Matice srpske, u četvrtak 24. avgusta sa početkom u 18 časova. Prvo predavanje "Ples u pozorištu" održaće scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Odmah potom, kompozitor i stručni saradnik Katedre za kompoziciju Akademije umetnosti u Novom Sadu Ljubomir Nikolić, održaće predavanje pod nazivom "Tango kao nadahnuće kroz muzičko stvaralaštvo". Ulaz na predavanje je besplatan.

Narednog dana, u petak 25. avgusta, sa početkom u 20 časova, u Sinagogi će se održati koncert na kojem će nastupiti svetski poznati "Beltango kvintet" iz Beograda, sa specijalnim gostima. Daniel Pjacola, sin slavnog kompozitora Astora Pjacole, svojevremeno je rekao da muzika njegovog oca treba da se izvodi baš kao što to čini Beltango. Na sceni će im se pridružiti argentinski tango maestrosi Selva Mastroti i Marselo Ramer. Karte za koncert mogu se nabaviti na prodajnim mestima Gigstixa.

U nedelju 27. avgusta, poslednjeg dana festivala, tango će se slušati i plesati na terasi Petrovaradinske tvrđave, kod restorana "Osam tamburaša". Tim događajem, festival će zvanično biti zatvoren.

izvor: 021.rs, agencije, foto: facebook.com/NSTangoCity

POPULARNO