20.08.2017.

Nesavesni građani konstantno odlažu građevinski šut i kabasti otpad u kontejnere


Iako je odlaganje kabastog otpada i građevinskog šuta na Gradskoj deponiji besplatno, neretko se dešava da pojedini sugrađani
posle renoviranja svojih domova krupan otpad odlažu u kontejnere i oko njih.

Ni građevinski preduzimači nisu ništa bolji pa se dešava da su kontejnerski prostori u blizini gradilišta prepuni šuta i drugih kabastih materijala. Da bahatosti pojedinaca nema granica uverili su se nedavno i stanari u Ulici Đorđa Rajkovića, koje je „obradovao” šut i nameštaj oko kontejnera. U „Čistoći” kažu da odnošenje takvog otpada zahteva angažovanje posebnih ekipa, što potom dovodi do zastoja u obavljanju posla na drugim mestima i otežava održavanje higijene grada.

"Pojedini nesavesni građani, na koje konstantno apelujemo, odlažu građevinski šut i kabasti otpad u kontejnere, a to često uzrokuje značajne štete na hidrauličnim sistemima kamiona za odvoženje smeća ", objasnio je Aleksandar Vukovac iz JKP „Čistoća”.

On napominje da je odlaganje krupnog i kabastog otpada, poput nameštaja, sanitarija i slično, u kontejnere i oko njih kažnjivo novčano i da, kada tako nešto uoče, građani o tome treba da obaveste Komunalnu policiju i Komunalnu inspekciju.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO