Nema mira u Voši posle prozivki: Vuković najavio pres-konferenciju


Prozivke s tribine izuzetno su pogodile predsednika Nadzornog odbora FK Vojvodina
Dragoslava Vukovića, prenosi Dnevnik. On je najavio da će u toku narednih dana sazvati konferenciju za medije, na kojoj će se obratiti javnosti sa svojim viđenjem i analizom trenutnog stanja u novosadskom superligašu.

" Desilo nam se ono što nikako nije smelo da se dogodi - rekao je dan posle utakmice Nenad Vanić. - Napravili smo puno velikih grešaka, pojedinci su izgubili glave i ništa nije bilo onako kako smo planirali. Sledi pauza u prvenstvu i sada je od suštinske važnosti da pronađemo način da adekvatno odgovorimo na ovaj težak poraz. To možemo da uradimo samo svi zajedno, uz pomoć veličine i imena Vojvodine, odnosno njene unutrašnje snage. Ako u tome ne uspemo, zna se šta sledi i ko će prvi da odgovara za rezultate, jer to je u opisu radnog mesta, pre svih, trenera ekipe."

Ni mnogo jači klubovi ne bi uspeli da izdrže toliki odliv igrača kao što se to tokom letnjih meseci dogodilo Vojvodini. Iz Novog Sada su otišli: Aleksandar Paločević, Dejan Meleg, Darko Puškarić, Nikola Trujić, Filip Malbašić, Bogdan Planić, Nikola Kovačević, Marko Kordić, Siniša Babić, Mario Maslać, Filip Knežević, Uroš Stamenić i Milan Spremo.

Istovremeno, angažovano je tek nekoliko novajlija, fudbalera koji tek treba da pokažu da zaslužuju da nose dres kluba iz Novog Sada. Došli su: Nemanja Subotić, Stefan Mihajlović, Ivica Jovanović, Stefan Cebara, Luka Vujanović, Renan da Silva Alveš i Yozef Ovusu Bempah, dok su prvotimci postali dojučerašnji članovi omladinskog tima (za koji još uvek imaju pravo nastupa): Aleksandar Mesarović, Kristijan Živković, Mihajlo Nešković, Ranko Veselinović, golman Vukašin Filipović i trenutno suspendovani Petar Mićin.

Navijači su Vaniću zamerili zbog prebacivanja Marka Vukasovića na mesto štopera u drugih 45 minuta.

" Moje rezonovanje bilo je da izvadim iz igre Alveša koji je bio opterećen zbog žutog kartona i grešaka koje je u prvom poluvremenu napravio. Pošto smo gubili, nisam želeo da ubacujem štopera umesto štopera, već sam Vukasovića prebacio na njegovu poziciju, a u igru uveo još jednog napadača. Hteo sam da dobijemo na posedu lopte, nije prošlo i videlo se da to nije bilo idealno rešenje, a navijači imaju pravo da ocene da li je to bila moja greška ili ne."

Jasno je da u finišu prelaznog roka Novosađani moraju da reaguju i pokušaju da dovedu nekolicinu dobrih igrača.

" Moraćemo da dovedemo dvojicu ili trojicu jako kvalitetnih fudbalera kako bismo pojačali konkurenciju u timu. Pauza koja sledi dobro će nam doći kako bismo se pribrali i pogledali međusobno u oči, odnosno promenili neke stvari. Vremena imamo dovoljno, pred nama su dve nedelje, a ako ne budemo uspeli da izvučemo ozbiljne pouke iz teškog poraza od Spartaka, jasno je šta sledi. U prethodnom periodu uradili smo mnogo dobrih stvari, ali je nesreća to što su u istom trenutku brojne negativnosti isplivale na površinu. Ipak, i dalje smo u vrhu tabele i ovo ne sme da nas dotuče ", dodao je Nenad Vanić za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Predsednik Voše: Traže nekakvu smenu. Zbog čega? Zbog 0:5! - To čine “vojvodinaši” koji vole klub samo na rečima

POPULARNO