25.08.2017.

Najbolji fudbaler i strelac Vojvodine Filip Malbašić predstavljen na Tenerifama - veliko interesovanje medija


Najbolji fudbaler i strelac Vojvodine Filip Malbašić, juče je promovisan u svom novu klubu Tenerifama

Reč je o španskom drugoligašu koji ima ambiciju da se vrati u Primeru, a, po oceni ljudi iz tog kluba, upravo igrač koji ima karakteristike poput Malbašića im je nedostajao i sada su zaokružili čitavu priču.

Na jučerašnjoj, veoma posećenoj promociji nekadašnjeg mladog srpskog reprezentativca, Malbašić je rekao:

- Nisam očekivao ovoliku prisutnost medija i na tome sam vam zahvalan. Ono što znam o ovom mestu je da je život ovde veoma kvalitetan, a baš takve utiske sam i stekao odmah po dolasku. Imao sam priliku da se sretnem s nekolicinom novih saigrača i zvaničnika kluba i mogao sam da se uverim da je reč o veoma korektnim i finim ljudima.

Novinare je zanimalo šta Malbašić u novoj sredini očekuje, odnosno šta može da obeća navijačima.

- Ne mogu, naravno, da kažem i obećam koliko ću golova postići, ali zato mogu to da ću dobro raditi i pružiti sve najbolje što umem na terenu - rekao je sada već bivši fudbaler Vojvodine. - Sviđa mi se stil igre koju gaje Tenerife i mislim da mi on odgovara. Mogu da igram na svim pozicijama u napadu, mada ne volim da ističem sebe u prvi plan, već želim da budem deo jakog kolektiva. Osećam se veoma dobro, fizički sam spreman jer je Superliga Srbije počela pre više od mesec dana, a nastupao sam i u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Sve u svemu, mogu odmah da se stavim na raspolaganje treneru i ekipi.

Malbašić je istakao i sledeće:

- Imao sam nekoliko ponuda, ali sam se odlučio da prihvatim ovu koju sam dobio iz Tenerifa. Španski fudbal je veoma cenjen u svetu i ubeđen sam da će mi odgovarati, ali mi je veoma bitno bilo i to što je klub ambiciozan i što želi da se vrati u La Ligu. Ovo mi nije prvi angažman izvan Srbije, jer sam iskustvo sticao igrajući u Nemačkoj i Poljskoj, ali je tamo fudbal baziran uglavnom na fizičkoj snazi. Španski fudbal je više orijentisan na tehniku i verujem da mi to mnogo više odgovara.

Tehnički sekretar člana španske Segunde Alfonso Serano kratko je dodao:

- Malbašića smo pratili već neko vreme i čim smo obezbedili budžet za to, ušli smo u pregovore s njim. Doveli smo fudbalera velikog kvaliteta, drugačijeg od onih koje smo do sada imali u ekipi. Drago nam je što je postao naš član i sada završavamo proceduru kako bi već za nekoliko dana mogao da zaigra za Tenerife. Njegova najbitnija karakteristika kao igrača je da se smrtonosno opasan kada je blizini gola i očekujemo da će to na ternu veoma brzo i dokazati.

izvor: agencije, foto: clubdeportivotenerife.es

POPULARNO