03.08.2017.

Lidl stiže u Sremsku Mitrovicu


Kompanija Lidl zainteresovana je da u Sremskoj Mitrovici otvori objekat, pa se pregovara u vezi sa izborom lokacije

Prvi tržni centar u Sremskoj Mitrovici trebalo bi da bude izgrađen na prostoru nekadašnje fabrike nameštaja "1. novembar”, a po pisanju portala "Ozon medija”, ruše se stare hale.

Posle toga, Grad Sremska Mitrovica će izgraditi servisne saobraćajnice, čime će se stvoriti preduslovi za investitore koji će u prvom tržnom centru otvoriti svoje objekte.

Sremskomitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader je tom portalu nedavno izjavio da postoje dva investitora zainteresovana za otvaranje svojih objekata u prvom tržnom centru. Jedan od njih je nemački „Lidl”, koji planira da se prostire na 2.000 kvadrata, a drugi je austrijska kompanija „Imofinanze”, koji ima u planu objekat na oko 7.000 kvadratnih metara.

Pošto se tržni centar gradi na privatnom posedu i reč je o privatnim investicijama, sam Grad, osim interesa da ima tržni centar i da stvori preduslove za dolazak stranih investitora, drugih ingerencija nema. No, ukoliko su najave gradonačelnika Sanadera tačne, u objektima tih dveju poznatih trgovinskih kuća posao bi moglo naći između 200 i 300 radnika.

izvor: Dnevnik, b92.net, agencije, foto: ilustracija