Karić: Moguća saradnja Voše sa fudbalskim klubovima iz Rusije - na svim nivoima


U poseti FK Vojvodina i njegovom Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” bio je Dragomir Karić, potpredsednik BK grupe.

- Familija Karić je sportska porodica, baš kao što je to i naša kompanija. Uvek smo nastojali da pomognemo razvoj vrhunskog sporta i posebno fudbala, a veoma brzo planiramo da počnemo s poslovima u Novom Sadu, AP Vojvodina i u FK Vojvodina. Ubeđen sam da će to uticati na povećanje nivoa kvaliteta rezultata u privrednim aktivnostima, pre svega u građevinarstvu, ali i u sportu, konkreno fudbalu.

Podsetiću vas da je BK grupa pre 12 godina bila prisutna u FK Zemun i da smo još tada uspostavili saradnju s gospodinom Romanom Abramovičem, koji je moj lični prijatelj. On je tada želeo da se veže uz neki manji srpski klub, ne uz Crvenu zvezdu i Partizan, ali do saradnje ipak nije došlo i on se okrenuo ulaganju u fudbalu u Engleskoj.

Uz to, postoji mogućnost da fudbalski klubovi iz Rusije budu više nego zainteresovani za saradnju s FK Vojvodina i to na svim nivoima. Sama Moskva ima čak pet ekipa koje igraju u tamošnjoj najjačoj fudbalskoj ligi, pa i u tome vidimo mogućnost da uspostavimo partnerske odnose. Treba znati da je tim klubovima bliže da igraju prijateljske utakmice, učestvuju u organizaciji turnira i da imaju slične aktivnosti, u Novom Sadu ili u Beogradu, nego da to čine u, recimo, Novosibirsku, Jakutsku i ostalim dalekim gradovima Rusije.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo