Izmešta se deo Kvantaša zbog Žeželjevog mosta


– Deo Kvantaške pijace biće izmešten zbog izgradnje novog drumsko-železničkog mosta
– najavio je novosadski gradonačelnik Miloš Vučević.

Na novinarsko pitanje o završetku gradnje „Žeželjevog” mosta, gradonačelnik Novog Sada juče je rekao da ne želi da komentariše rokove gradnje, ali i da se trenutno radi na pomeranju dela Kvantaške pijace koji je na liniji budućeg mosta. Dodao je i da je u interesu svih, pa čak i Evropske unije, da se taj projekat završi, kao i da gradu predstoji veliki izazov oko organizovanja drumskog teretnog saobraćaja kada počnu rokovi za uklanjanje montažno-demontažnog mosta.

– Deo Kvantaške pijace, tačnije, tri montažno-demontažna objekta na liniji buduće kolovozne trake, zaštitnog pojasa i biciklističke i pešačke staze, pomerićemo do polovine oktobra, a imali smo sastanak s predstavnicima EU i Ministarstvom građevine, kao i s JKP „Tržnica” – kazao je Vučević.

On je dodao da su s Ministarstvom građevine razgovarali i o problemu organizovanja saobraćaja nakon uklanjanja montažno-demontažnog mosta.

– Ubeđen sam u to da ćemo naći rešenje jer, ako bismo morali da usmerimo saobraćaj ka Mostu slobode, to bi moglo izazvati veliku gužvu. Traže se tehnička rešenja velikih zahvata, ali, ako smo izdržali 18 godina bez nekadašnjeg Žeželjevog mosta, mislim da ćemo izdržati još nekoliko meseci da dobijemo most, ali i nove sabraćajnice, kao i da vratimo Keju stanje kakvo zaslužuje – zaključio je Vučević.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO