12.08.2017.

Ivana Španović: Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje kad-tad


Atletičarka Ivana Španović oglasila se posle Svetskog prvenstva u Londonu, gde je u dramatičnom finalu ostala bez medalje

"Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje kad-tad", napisala je Španovićeva na Tviteru.

Ivana je vodila nakon druge serije sa skokom 6,96 metara, a iako je na snimku izgledalo da je u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, zvanični podaci pokazali su da je to bio skok od 6,91 metara.

Evo šta je Ivana rekla odmah posle finala, dok je srpska delegacija u kontrolnoj sobi neuspešno pokušavala da se izbori za sportsku pravdu sa nepopustljivim sudijama.

"Da, mislila sam da imam 'taj' skok, definitivno. Ipak, ovo nije prvi put da imam problem sa bipom. Gde god da ga stavim imam problem. Ne znam kako to da promenim, šta da uradim", rekla je Španovićeva kraj staze.

Na konstataciju novinara da je ludo to što je izgubila takmičenje i zlato zbog broja na leđima, Ivana se nasmejala...

"Da, pričajte mi o tome!"

Srbija je u neverici, ali je Ivana smogla snage da da šampionsku izjavu, koju je preneo Atletski savez Srbije:

"Ovo je definitivno bilo jedno od takmičenja, čiji ishod nisam očekivala. Imala sam problema na zaletištu, najviše zbog vetra, falila su mi takmičenja koja nisam imala ove godine zbog povreda. Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju, bila sam. Da li za zlatnu, vi najbolje možete da procenite".

Poslala je i poruku svima u Srbiji:

"Zahvalila bih se svima u Srbiji na ogromnoj podršci, ne samo danas, već i prethodnih nekoliko godina. Idemo dalje!".

izvor: agencije