07.08.2017.

I ovog leta na Štrandu - Besplatne radionice za trudnice


Besplatne radionice „Trudnice na Štrandu”, koje realizuje viša medicinska sestra s dvodecenijskim iskustvom u savetodavnom radu s trudnicama i patronažnom radu
stručna saradnica portala i magazina o roditeljstvu i autorka edicije knjiga „Treba znati...” Slađana Crvenkov, i ove godine su premašile očekivanja organizatora.

Radionice se održavaju drugo leto zaredom na najpoznatijem novosadskom kupalištu i namenjene su svim trudnicama, počev od prvih dana trudnoće do porođaja, kao i njihovim partnerima. Zimi se radionice sele na Spens i takođe su besplatne.

„Statistički podaci govore da je od jula prošle godine do sada, i u letnjem i u zimskom periodu na našim radionicama odziv premašio sva očekivanja, do te mere da smo počeli da razmišljamo o uvođenju inovacija, sve u cilju promocije pronatalitetne politike potrebne budućim roditeljima“, rekla je Slađana Crvenkov za Dnevnik.

„Stoga je jedna od novina naše proširenje na Beograd, gde smo održali tri javne radionice na zahtev članica „Fejsbuk” grupe „Trudnoća i beba – treba znati” koju takođe vodim i bezuslovno dajem besplatne savete, a koja trenutno broji 16.000 ljudi iz raznih podneblja. Uz podršku prijatelja „Philips Aventa” i „Dexica”, radionice su dobile pozitivne kritike i dobru posećenost budućih majki koje žele informacije iz prve ruke od stručne osobe.“

Autorka edicije knjiga „Treba znati”, „Treba znati još ponešto” i „Treba znati od početka trudnoće do porođaja” kaže da je s te tri knjige zaokružena triologija trudnoća–porođaj–novorođenče. U toku ove nedelje, buduće majke mogu očekivati i najnoviju, četvrtu knjigu „Treba znati – najčešće nedoumice roditelja u prvoj godini života bebe”, koja predstavlja nastavak započete tematike, odnosno govori o nezi bebe, kako novorođenčeta, tako i odojčeta do godinu dana.

„Knjiga govori o razvoju motorike kod dece, bezbednosti dece, o tome koje su to najčešće infekcije disajnih i mokraćnih puteva, kože, digestivnog sistema i njihovoj detekciji i saniranju“, kaže Slađana Crvenkov.

„Deo knjige posvećen je najčešćim nedoumicama majki tokom perioda dojenja, počev od nastanka promena na dojkama, preko upotrebe lekova do kontracepcije i infekcijama u pomenutom periodu.“

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net