Gledadoci ih nazivali lopovima i kriminalcima - Dušan Mijić: Objasnite mi kako se to krade iz praznog džepa?


Vuković podneo OSTAVKU - novi izbori u Voši


Debakl u duelu sa Subotičanima, a onda i incident koji se dogodio u 70. minutu utakmice kada su navijači skandirali “Uprava napolje”
prozivajući tom prilikom njega i Dragoslava Vukovića, žestoko je pogodio predsednika FK Vojvodina Dušana Mijića.

Tom prilikom gledadoci su ih nazivali lopovima i kriminalcima, tražeći njihov odlazak iz kluba. Dan posle utakmice, predsednik crveno-belih i dalje se trudio da objasni šta se to dešavalo u subotu uveče na “Karađorđu”.

- Slažem se da je ovo bio težak, istorijski poraz Vojvodine - rekao je Mijić. - Ipak, zar zbog toga treba linčovati ljude koji klub vode? Igrači koji su nas ovog leta napustili nisu bili naši igrači, već su imali izlazne klauzule u ugovorima i na njima, zbog blokade klupskog računa, ništa nismo zaradili. Objasnite mi kako se to krade iz praznog džepa, a pojedinci su nas upravo optuživali da smo kriminalci i lopovi. Šta smo to mi u klubu zatekli da bismo ukrali? Kog smo to igrača prodali? Vuković i ja smo okvalifikovani najgorim mogućim imenima, a tvrdim da smo sačuvali klub od bankrota od kada smo došli na njegovo čelo. Ako neko misli da može da radi bolje i ako je spreman da uloži pet miliona evra kako bi račun Vojvodine došao na nulu, neka se slobodno javi i neka je preuzme. O svakom dinaru smo morali da vodimo računa, poplaćali smo brojne račune koji su stigli na naplatu iz perioda pre našeg dolaska i uspeli da isplatimo sve plate i ugovorne obaveze igračima. Bez ikakve pomoći sa strane. I zbog toga smo zaslužili onakve kvalifikacije i uvrede?

Potom je Mijić za Dnevnik naglasio i sledeće:

- Imamo puno naše dece koja se bore za mesto u timu. Moramo da imamo veliko strpljenje i da ih sačekamo, jer da bismo doveli gotovog fudbalere, potrebne su nam pare.

Na pitanje da li će Vojvodina do kraj prelaznog roka ipak dovesti nekog igrača, jer očigledno je da je to neminovnost, nekadašnji desni bek šampionskog sastava Novosađana iz 1989. godine je odgovorio:

- Potrebna su nam barem dvojica fudbalera i jako teško ide po tom pitanju. Onaj ko vredi, traži novac i to predstavlja mač s dve oštrice, jer prihvatanjem njihovih uslova rizikujemo razdor u ekipi. Ipak, moraćemo nekog da dovedemo...

izvor: dnevnik.rs, foto: youtube/printscreen

Vuković podneo OSTAVKU - novi izbori u Voši