Glavna tema u Novom Sadu - kako zaobići radove


Jedna od glavnih tema u Novom Sadu je kuda i kako zaobići radove, jer su, neke od najprometnijih ulica zatvorene ili su postale privremeno slepe zbog brojnih radova

Toga su svesni i gradski čelnici, ali ukazuju na to da su ti radovi neophodni radi boljeg funkcionisanja grada.

Raskopane ulice, konfuzija, i problemi u saobraćaju, ma kojim prevoznim sredstvom krenuli na vaše odredište. Tako izgleda život Novosađana prethodnih nedelja, a kraj sezone godišnjih odmora i početak nove školske godine je sve bliži.

"Koristim priliku da se izvinim Novosađanima na otežanom funkcionisanju i kretanju kroz grad, ali i da im se zahvalim na strpljenju, jer ogromna većina Novosađana razume zašto su neophodni ovi radovi", kaže gradonačelnik Vučević.

Vučević dodaje da se ovih dana bavio i drugim važnim gradskim temama, a da je jedno od ključnih pitanja bila i policijska stanica u Ulici Miše Dimitrijevića. Ukoliko policijska uprava i ministarstvo unutrašnjih poslova ostanu pri stavu da im ovaj prostor ubuduće neće biti potreban, grad ima aleternativni predlog, poručio je Vučević.

Kada je reč o izgradnji Željevog mosta gradonačelnik je rekao da je u poslednjih pet godina mnogo puta isticao da nije zadovoljan dinamikom radova, ali da se mora poštovati ugovor iz 2011. godine, dodajući da nakon 18 godina čekanja, može da se izdrži još nekoliko meseci za finalizaciju projekta, čija važnost prevazilazi nacionalne interese.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

GRADSKI PREVOZ IZMENE LINIJA

POPULARNO