28.08.2017.

"Da na najlepši način završimo ovaj letnji raspust" - Održana Klikerijada na Ribarcu


Iako se klikeranje danas čini kao davno zaboravljena igra, omiljena zanimacija mnogih naraštaja je, uprkos zubu vremena, i dalje prisutna među današnjim klincima

To su dokazali mališani koji su, sa svojim porculancima, mesečarima ili staklencima, tropercima ili četvoropercima, učestvovali u Klikerijadi održanoj na Ribarcu.

- Za Klikerijadu smo se opredelili jer smo, na veliko zadovoljstvo, primetili da ta igra ponovo postaje veoma popularna među decom - kaže za Dnevnik Danijela Grandić, pedagog Privatne osnovne škole “Mika Antić”, koja je, u saradnji sa restoranom “Piknik” sa Ribarca, organizovala manifestaciju.

- Naši učenici često koriste priliku tokom malih i velikih odmora da se igraju klikerima u školskom dvorištu. Veoma nam je drago što imamo priliku da promovišemo ovu igru, s obzirom na to da ona pruža mnoštvo benefita za razvoj dece, koje mnogima nisu poznate.

Klikeranje podstiče razvoj fine motorike, akomodaciju oka, ali i razvoj misaonih operacija kao što su klasifikacija i serijacija.

- Istovremeno, Klikerijada je divan način da deca provedu vreme na svežem vazduhu, družeći se, ostavivši na trenutak računare, telefone i televiziju po strani, kao i prilika da se okrenemo jedni drugima i da na najlepši način završimo ovaj letnji raspust - kaže Danijela Grandić.

Pravo učešća u Klikerijadi imala su deca do 14 godina, bez obzira koju školu pohađaju ili iz kog mesta dolaze. Učešće je bilo besplatno, a za najbolje takmičare organizatori su obezbedili nagrade kao što su đačke torbe i pribor, koje će im dobro doći kada se u petak vrate u školske klupe.

Mnogi klikeraši su danas na Ribarcu bili “ofuljeni”, a šampion je postao Relja Zeljković, koji je kao prvu nagradu dobio đačku torbu, a, kako pravila igre nalažu, i klikere poraženih. Drugo mesto osvojio je Milan Gobec, a treće Nevena Vuković.

izvor: dnevnik.rs, agencije

POPULARNO