23.08.2017.

Autobusi kasne zbog raskopanih ulica - izmene na više od 20 linija


Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković kaže za RTV da će većina radova biti završena do početka školske godine, odnosno do kraja sezone godišnjih odmora

Kako kažu građani, pojedine linije redovno kasne, a nekada se dešava, da autobusi ne stižu čak više od pola sata i da, uglavnom u tim situacijama, odustaju od čekanja.

Grad je raskopan, mnoge ulice zatvorene, a autobusi kasne. Za sve koji, ovih avgustovskih dana, pokušavaju na posao stići na vreme, enigmu ne predstavljaju samo privreme "slepe ulice", već i izmenjene autobuske trase, koje izazivaju nezadovoljstvo mnogih Novosađana.

"Ne idu redovno autobusi, sad smo čekali autobus pola sata i nije se pojavio. A, ako žurimo, onda nemamo drugog izbora nego da idemo taksijem", žale se Novosađani. Drugi, pak, smatraju da autobusi idu redovno.

Iz Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad, ističu da su im, zbog radova u gradu, vezane ruke i da su kašnjenja autobusa minimalna.

"Zbog velikog obima radova, mi u ovom momentu imamo izmene na više od 20 linija. U koordinaciji sa gradskom upravom, mi smo prilagodili trase nastalim okolnostima, to je, dakle, privremeno i uspeli smo da poštujemo zvaničan red vožnje", kaže predstavnica gradskog prevoznika Snežana Jaković.

Izmena trasa linija 2, 4, 5, 5N, 6, 10, 12, 14, 15, 17, 18, 60, 61, 62, 64, 69...