20.07.2017.

Završena sportska hala u Petrovaradinu - uređuju se prilazni putevi


Sportska hala u Petrovaradinu građevinski je završena

Ostalo je još da se energetski kabel duž Ulice Juraja Križanića poveže na trafostanicu koja se nalazi na uglu ulica Patrijarha Rajačića i Reljkovićeve. Ti radovi su u toku i hala će uskoro biti spremna za otvaranje.

„Za samu halu možemo reći da je opremljena najsavremenijim sredstvima potrebnim za rad, počev od sistema za grejanje, sistema za ventilaciju, klima uređaja, semafora, ozvučenja, posebno odvojene novinarske i “vip” lože, do energetskog bloka i jednog malog dela koji nije namenjen sportistima, a to je mini kafe-bar za osveženje“, objašnjava odlazeći predsednik Saveta mesne zajednice “Petrovaradin” Dušan Popović.

Hala će, prema njegovim rečima, imati četiri svlačionice, salu za proveru dopinga, lekarsku salu i sve druge sadržaje koji su neophodni. Parterno uređenje oko hale je završeno, priključeni su struja, voda i gas, te u tom smislu hala može da počne da radi već sutra.

„Objekat sadrži blizu 900 mesta za sedenje. U slučaju organizacije bilo kakve manifestacije, ovde će moći da stane i do 3.000 ljudi“, dodaje zamenik prdsednika Saveta MZ “Petrovaradin” Milan Simetić.

Sportska hala u Petrovaradinu, prema njegovim rečima, predstavlja izuzetno kvalitetan objekat od 2.400 kvadratnih metara, i namenjena je isključivo sportu, sportistima, rekreativcima, deci i roditeljima. Za gradnju Grad je izdvojio više od 170 miliona dinara.

izvor: dnevnik.rs, foto: novisad.rs