17.07.2017.

Zablistalo korito Stražilovačkog potoka - ostalo još da se ugradi led rasveta


Na deonici Stražilovačkog potoka u Sremskim Karlovcima, od mostića do državnog puta prvog A reda
dugoj oko 150 metara, ostalo je još da se ugradi led rasveta, a ovih dana počela je i sanacija dela obale na Stražilovu

Sanacija potoka korita potoka pored osnovne škole počela je 1. juna. Zadatak radnika zanatske radnje „Kole” iz Karlovaca, koja je odabrana na tenderu za izvođača radova, bio je da očiste dno i korito potoka od mahovine i drugih nečistoća, saniraju pukotine na tom delu, kao i da poskidaju stare pločice s bedema, izmalterišu ga i ofarbaju. Led rasveta s obe strane korita na obnovljenim bedemima predviđena je i kao dekorativni element da bi Karlovčani mogli i taj deo svog mesta da koriste za opuštanje.

U okviru ove investicije vredne 1,6 miliona dinara sanira se i obala potoka na Stražilovu, u blizini velike krivine, gde je zbog dejstva atmosferskih voda došlo do urušavanja. Zbog specifičnosti oštećenja, na dužini od tridesetak metara radnici će morati ručno da slažu kamen.

“Ovo je druga etapa sanicije potoka. Bili smo prinuđeni na to da čekamo da se nivo vode u potoku smanji da bismo mogli prionuti poslu“, kaže šef opštinskog Odeljenja za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Živorad Milanović.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, novisad.rs