26.07.2017.

Za razvoj opština u Vojvodini - 800 miliona


Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević
uručili su ugovore predstavnicima gradova, zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Sredstva u iznosu od preko 790 miliona dinara dodeljena su za realizaciju 25 projekata na teritoriji 22 opštine u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite.

"Sredstva su obezbeđena nakon rebalansa budžeta, a izabrali smo opštine koje su imale već spremne projekte“, naglasio Mirović.

On je najavio da će i u narednom periodu biti obezbeđivana sredstva za velike projekte i pozvao predstavnike opština da ih pripreme kako bi mogli da konkurišu za finansijska sredstva.

Što se tiče izgradnje bloka B i C Kliničkog centra Vojvodine, Mirović je najavio raspisivanje javne nabavke za prvi septembar ove godine.

Inače, prema Mirovićevim rečima Pokrajinska vlada je za manje od godinu dana uspela da pripremi, a u nekim slučajevima i da počne sa realizacijom projekata ukupne vrednosti oko šest milijardi dinara.

izvor: RTV, agencije, foto: ilustracija, facebook.com/ciklonizacija