17.07.2017.

Vuković za Novosti: Situacija je takva da Vojvodina više ne može da izdrži


Dešavanja u novosadskom superligašu su veoma složena i samo naizgled uzrokovana oproštajem od Evrope

I prilično su, baš pred start prvenstva, uzdrmala temelje kluba sa “Karađorđa”. Incident u svlačionici u kojem su, kako ističe Nikola Trujić, ofanzivac Novosađana, njega napali navijači, kao i prelazak kapitena Dejana Melega u turski Kajzerispor pod nerazjašnjenim okolnostima i optužbom klupskih čelnika da je u tu svrhu falsifikovao papire, bili su uvod u “generalku” na kojoj su fudbaleri Vojvodine u subotu uveče odigrali razočaravajući remi bez golova sa komšijskim Proleterom, prvoligašem sa Slane bare.

- Glavni sam “krivac” što sam stao na put “ugrađivanju”, procentima i lopovluku - kaže za Novosti Vuković. - Žao mi je, ali dok sam u klubu, bilo to još jedan dan, godina ili decenija, krađe neće biti. Recimo samo da u ugovorima pojedinih igrača postoje “izlazne klauzule” po kojima mogu da idu u inostranstvo uz obeštećenje od kojeg klubu pripadaju “mrvice”. Oni nisu igrači Vojvodine u potpunosti. To je razlog iz kojeg mnogima smetam ali, kome se to ne sviđa, postoje razne poluge i legalni mehanizmi, pa neka me smene.

Vuković ističe da je nova uprava za nepunih sedam meseci izmirila ogromna dugovanja, kao i da se zarade zaposlenima redovno isplaćuju.

- Reč je o dva miliona evra. Tu su dugovanja, ukupni troškovi, plaćeno je 300.000 evra za evrolicencu, namirene obaveze prema bivšim trenerima i igračima od 150.000 evra, isplatili smo, baš protekle nedelje, sve obaveze prema državi u iznosu od 36 miliona dinara. Plate zaposlenima jesu minimalne, ali se isplaćuju. Izdaci su ogromni, a prihoda nema, s obzirom na to da od igrača nismo nikoga prodali. Situacija je takva da Vojvodina više ne može da izdrži. Nestaće, jer je izmuzena do kraja. Zato, kažem, dok sam u klubu, ni dinar neće otići, već će sve biti transparentno na računu, javno i otvoreno - kaže za Novosti Vuković.

Novosađani nisu realizovali “ozbiljnije” transfere, a Dragoslav Vuković ističe da njeni igrači, očigledno, nisu zanimljivi inostranim klubovima.
- O tome svedoči činjenica da nismo dobili baš nijednu ponudu od nekog inostranog kluba za našeg igrača - kaže za Novosti Vuković.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: NSinfo

Meleg: Igrač sam Kajzerija - ali da bih bio registrovan, Vojvodina mora da pošalje sertifikat